x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

17 Oct 2009   •   00:00

17 octombrie 2009



ACUZAT DE RĂPIRE
Cetăţeanul austriac Wolfgang Fuchs (54 de ani) este căutat de poliţiştii români pentru că şi-a răpit fiica în vârstă de 4 ani. În decembrie 2008, bărbatul a dispărut împreună cu fiica sa, iar de atunci şi până în prezent fetiţa nu a mai avut nici un fel de contact cu mama ei, căreia, între timp, i-a fost acordată custodia copilului. Potrivit Poliţiei Române, autorităţile cred că austriacul s-ar putea afla în România, întrucât anterior emiterii mandatului european de arestare, Wolfgang Fuchs a cerut Ambasadei Austriei din Bucureşti emiterea de paşapoarte pentru el şi fiica sa. După răpirea fiicei sale, autorităţile judiciare din Austria au extins cercetările şi cu privire la infracţiunea de răpire, astfel că Wolfgang Fuchs a fost dat în urmărire internaţională. Persoanele care pot da relaţii despre urmărit sunt rugate să sune la numărul unic de urgenţă 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie. (Violeta Fotache)

BANI PENTRU FERMIERI

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va plăti 2,7 milioane de euro fermierilor pentru înfiinţarea culturilor de toamnă. Astfel, peste 6.200 de producători agricoli îşi vor primi banii pentru anul trecut, dar şi pentru anul acesta. Avansul este de 209,98 de lei/hectar, reprezentând 70% din suma aprobată pentru 2008, iar pentru 2009 cuantumul este de 71,12 euro/hectar, potrivit unei hotărâri de Guvern. (E.S.)

CONGRESUL ASTRELOR
Congresul Asociaţiei Astrologilor din România Bucureşti 2009, ediţia a V-a, va avea loc sâmbătă şi duminică în Bucureşti Sala Panorama - Hotel Golden Tulip Times, Bd. Decebal nr. 19 (Piaţa Muncii). Intrarea este gratuită! În cadrul Congresului vor avea loc dezbateri pe diverse teme. "Madonna, regina Pop - 30 de ani de carieră, Piaţa Muncii în România în 2010, Criza economică în abordare astrologică, Relaţiile între zodii în astrologia elenistică" sunt câteva dintre ele. Pe lângă programul de conferinţe bogat şi diversificat, Congresul AAR găzduieşte în acest an şi o lansare de carte.

MITĂ LA JANDARM

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie au prins un harghitean când încerca să mituiască un jandarm. Potrivit DGA, un bărbat, care în noaptea de 13 spre 14 octombrie transporta ilegal 13 metri cubi de cherestea, a fost prins de o patrulă mixtă de jandarmi şi pădurari de la Ocolul Silvic de Regim Gheorgheni. Pentru a nu plăti amenda şi a nu-i fi confiscată marfa, harghiteanul a încercat să mituiască un jandarm cu suma de 1.000 de lei. Acesta l-a denunţat şi a determinat prinderea în flagrant a mituitorului. (Violeta Fotache)

MITING PC
Partidul Conservator organizează un miting în faţa Palatului Cotroceni duminică, 18 octombrie 2009, începând cu ora 13:30, cu scopul de a-i cere preşedintelui Traian Băsescu să ia măsuri pentru ca Legea 1/2009, de modificare a Legii caselor naţionalizate, să fie aplicată. Mitingul se va desfăşura în faţa intrării dinspre statuia "Leul" la intersecţia Şoselei Cotroceni cu Bdul Geniului. Pentru Legea 1/2009, adoptată de Parlament la începutul acestui an, Guvernul nu a adoptat nici până acum norme metodologice, pentru ca actul normativ să poată fi aplicat.

×
Subiecte în articol: observator