x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

18 Noi 2009   •   00:00

18 noiembrie 2009



VACCIN SUB PAZĂ
Vaccinul împotriva virusului A/H1N1 va ajunge în fiecare judeţ sub pază militarizată, a anunţat ieri ministrul interimar al Sănătăţii, Adriean Videanu. "La 26 noiembrie va începe vaccinarea. S-au terminat testele pe voluntarii adulţi pentru vaccinul produs la Cantacuzino", a precizat Videanu.

INDICATOARE DE 1,2 MILIOANE DE EURO
Administraţia Străzilor vrea să cumpere peste 21.000 de bucăţi de indicatoare rutiere şi ansambluri reflectorizante, pentru care dă peste 1,2 milioane de euro. Licitaţia va avea loc la 28 decembrie. Potrivit unui anunţ publicat pe e-licitatie.ro, Administraţia Străzilor vrea să încheie un acord-cadru cu un singur agent economic pentru achiziţionarea de indicatoare rutiere şi ansambluri reflectorizante.

SONDAJ CCSB
66% dintre români consideră că alegerile vor fi fraudate, iar 19% mai au încredere în vot, conform unui sondaj CCSB realizat la cererea Asociaţiei Pro Democraţia. În opinia respondenţilor, modalităţile de fraudare ar fi cumpărarea directă de voturi, distribuţia de ajutoare prin Primărie înaintea alegerilor, turismul electoral şi schimbarea rezultatului votului în secţia de votare. Sondajul CCSB a fost realizat în perioada 7-11 noiembrie. (Ioana Bugean)

NOI DREPTURI
Legea 341/2009 a intrat ieri în vigoare. Actul normativ prevede că, în cazul decesului părintelui beneficiar al concediului şi al indemnizaţiei pentru creşterea copilului până la vârsta de doi ani, respectiv trei ani în cazul copilului cu handicap, părintele supravieţuitor are dreptul de a beneficia de concediul şi de indemnizaţia parintelui decedat chiar dacă nu îndeplineşte condiţiile de acordare.

×
Subiecte în articol: observator