x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

25 Feb 2010   •   00:00

25 februarie 2010



PREŢURI REDUSE
Începând de azi, persoanele care vor să călătorească cu trenul şi achiziţionează pe internet un bilet dus-întors pot beneficia de o reducere de 10% din preţul biletului, urmând ca locul să fie achitat integral, respectiv 2,4 lei, indiferent de rangul trenului. Condiţiile pentru a beneficia de reducere sunt: călătoria trebuie să se efectuează cu trenuri de acelaşi rang şi fără schimbări în parcurs, iar întoarcerea să se efectueze în maximum 20 de zile de la ziua plecării. Cumpărarea online se poate efectua de pe site-ul www.cfrcalatori.ro.

ATACATOR PRINS
Suspectul principal în cazul a 11 femei atacate cu un obiect ascuţit, la Iaşi, a fost prins în apropierea unui liceu în timp ce încerca să înţepe o elevă, a informat Biroul de Presă al Poliţiei Române. Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a declarat că bărbatul, Constantin Gavrilaş, de 35 de ani, care locuieşte în comuna Ţigănaşi, a făcut 12 ani de închisoare, fiind condamnat pentru viol. El a fost eliberat din penitenciar în 2009. (C.P.)

REPREZENTARE
România este reprezentată la ceremonia de învestire a noului preşedinte al Ucrainei de preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Câştigătorul alegerilor prezidenţiale, Viktor Ianukovici, va fi "uns" azi şef al statului în cadrul unei ceremonii desfăşurate începând cu ora 10:00, în sala de plen a Radei Supreme a Ucrainei. Vicepreşedintele partidului lui Ianukovici a anunţat un eveniment "de criză". (I.C.)

IN MEMORIAM
"Taina care mă apără" este numele unui spectacol omagial dedicat poetului Grigore Vieru, care va avea loc la 26 februarie, ora 17:00, la Centrul Cultural al Ministerului Administraţiei şi Internelor din Bucureşti. Gazda spectacolului de muzică şi poezie este Niculina Merceanu, cunoscută realizatoare a Televiziunii Române. Organizatorii evenimentului sunt Asociaţia "La noi, la români" şi Centrul Cultural al MAI.

PROIECT CNI
Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei şi Ministerul Administraţiei şi Internelor au prezentat şi lansat ieri proiectul "Dezvoltarea şi Consolidarea Centrului Naţional pentru Integritate (CNI)". Proiectul are ca scop dezvoltarea şi consolidarea CNI ca mecanism public independent de promovare a integrităţii publice şi a eficienţei şi eficacităţii la nivelul administraţiei publice. Rezultate aşteptate vizează operaţionalizarea a 41 de Grupuri de Acţiune Anticorupţie, la nivelul tuturor judeţelor, dar şi realizarea unui plan naţional de propuneri anticorupţie şi de îmbunătăţire a eficienţei în administraţia publică în sectoarele vulnerabile.

×
Subiecte în articol: politic