x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stoltenberg afirmă că nu există nicio "ameninţare militară imediată" rusă asupra ţărilor NATO

Stoltenberg afirmă că nu există nicio "ameninţare militară imediată" rusă asupra ţărilor NATO

de Redacția Jurnalul    |    07 Iun 2024   •   16:00
Stoltenberg afirmă că nu există nicio "ameninţare militară imediată" rusă asupra ţărilor NATO
Sursa foto: Hepta

Ţările NATO nu sunt vizate de "nicio ameninţare militară imediată" din partea Rusiei, a declarat vineri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, după ce Moscova a acuzat statele occidentale că doresc o escaladare în Ucraina, relatează AFP.

"Atât timp cât nu lăsăm loc pentru neînţelegeri sau evaluări eronate la Moscova sau în alte capitale ale ţărilor care ar putea, potenţial, să ne atace, nu există nicio ameninţare militară împotriva statelor NATO", a declarat Stoltenberg, în cadrul unei conferinţe de presă la Stockholm cu premierul suedez Ulf Kristersson.

Întrebat despre posibilitatea ca Rusia să testeze angajamentul ţărilor NATO de a apăra una dintre ele în cazul unui atac, în conformitate cu articolul 5 din tratatul Alianţei, Stoltenberg a răspuns: "Nu vedem nicio ameninţare militară imediată împotriva unei ţări NATO".

"Prin urmare, nu credem că articolul nostru 5 va fi pus la încercare", a adăugat secretarul general al NATO, aflat în vizită în Suedia, ţară care a aderat la NATO în aprilie.

Aceste declaraţii survin după noi tensiuni între Rusia şi ţările membre NATO care au anunţat un sprijin militar sporit pentru Ucraina.

×