x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 151 de străini, prinși de polițiști în timp ce încercau să treacă ilegal granița în ultimele 2 zile

151 de străini, prinși de polițiști în timp ce încercau să treacă ilegal granița în ultimele 2 zile

de Redacția Jurnalul    |    06 Ian 2023   •   15:51
151 de străini, prinși de polițiști în timp ce încercau să treacă ilegal granița în ultimele 2 zile

Polițiștii de frontieră au prins în ultimele 48 de ore 151 de cetățeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera, atât pe sensul de ieşire, cât şi de intrare în ţară sau care nu îşi justificau prezenţa în anumite zone.

Cele mai multe scazuri au fost înregistrate de poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II care au depistat, în total, 134 de persoane originare din ţări asiatice sau africane, la ieşirea din ţară către Ungaria.

Acestea au fost identificate separat, în mai multe situaţii, în diferite mijloace de transport, ascunse în autoutilitare sau automarfare. Majoritatea persoanelor în cauză sunt fie solicitante de azil, fie au intrat legal în ţara noastră în baza unor documente legale şi încercau să o părăsească în mod fraudulos.

Doi cetățeni turci, șoferi ai unor TIR-uri, sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi.

În TIR-ul unui dintre aceștia au fost găsiți ascunți 40 de migranți din Bangladesh, Egipt și Iran, cu vârste cuprinse între 22 și 45 de ani. În cel de-al doilea caz, șoferul turc transporta în compartimentul destinat transportului de marfă 33 de cetăţeni străini din Bangladesh, India și Egipt, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani.

Acestora li s-au adăugat alţi 61 de cetăţeni din diverse state, depistaţi în ultimele 24 de ore, tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, în încercarea de a trece ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în cinci mijloace de transport.

Alte două persoane, cetăţeni din Guineea, au fost depistate tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II într-un autocar, încercând să iasă ilegal din ţară, folosind documente de identitate care aparţineau altor persoane.

Alte 6 persoane de origine asiatică au fost depistate pe raza localităţii Santa Mare, din judeţul Botoşani, după ce au trecut ilegal frontiera din Republica Moldova în România, peste râul Prut.

Şi poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au depistat, în cadrul unei acţiuni desfăşurate pe raza municipiului Timişoara, 9 cetăţeni asiatici, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: străini granita