x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Concerte, demonstrații de pictură și ateliere de creație în weekend în proiectul Străzi deschise

Concerte, demonstrații de pictură și ateliere de creație în weekend în proiectul Străzi deschise

de Redacția Jurnalul    |    03 Aug 2024   •   06:00
Concerte, demonstrații de pictură și ateliere de creație în weekend în proiectul Străzi deschise

Concerte live, demonstrații de pictură și ateliere de creație sunt programate în weekendul 3-4 august în cadrul proiectului Străzi deschise.

Muzeul Național al Literaturii Române (Calea Victoriei nr. 110) găzduiește, sâmbătă, de la ora 11:00, atelierul creativ Macheta orașului scriitorilor, coordonat de Gabriela Toma, ce portretizează ideatic un oraș în care locuiesc doar scriitori și animalele lor de companie.

Asociația Artiștilor Plastici din București organizează, în zilele de 3 și 4 august, demonstrații de pictură pe pânză, în zona Muzeului Colecțiilor de Artă, în intervalul 12:00-20:30, unde participanții sunt invitați să admire operele de artă și să interacționeze cu artiștii vizuali.

Pentru iubitorii de muzică live, trupa REAL – Andra Pierșinaru (voce), Angelo Stoica (chitară), Leon Craioveanu (percuție), Radu Marinescu (chitară) – va susține recitaluri electrizante și variate în ambele zile de weekend, începând cu ora 17:00, în fața Hotelului Novotel.

Talentatul caricaturist Vasile Catrina va oferi momente de neuitat trecătorilor, în zilele de sâmbătă, 3 august, și duminică, 4 august, între orele 17:00-21:00.

Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului București își așteaptă vizitatorii în fiecare zi de weekend, între orele 10:00 și 17:30, la expozițiile permanente Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute și În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani, prilej de a face o incursiune în istoria orașului și de a intra, pentru câteva ore, în atmosfera Bucureștiului din perioada secolelor XVIII-XIX.

Potrivit unui comunicat al ARCUB, în weekendul 3-4 august, Calea Victoriei redevine locul favorit al bucureștenilor și turiștilor pentru momente recreative alături de cei dragi, unde se pot bucura de plimbări relaxante, concerte live, expoziții și ateliere de creație.

Pe durata restricțiilor instituite, în weekendul 3-4 august, între orele 10:00 și 22:00, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum de la intersecția cu Bulevardul Dacia, Strada Știrbei Vodă, Strada Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor. Traficul rutier pe Calea Victoriei se va relua pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00. Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

Ca alternative de petrecere a timpului liber, pasionații de artă pot explora lumea fascinantă a celebrului artist suprarealist, Salvador Dalí, în cadrul expoziției Universul lui Salvador Dalí, care mai poate fi vizitată la ARCUB – Hanul Gabroveni, în Centrul vechi al Capitalei, doar până la 1 septembrie, zilnic, în intervalul 10:00- 20:00. Totodată, cei interesați de arta vestimentară sunt invitați să descopere piese specifice secolelor XIX-XX, cu prilejul expoziției Feminitatea veacului trecut. De la Belle Epoque la Interbelic, de la Casa Eliad din Bulevardul Mircea Vodă nr. 5, expoziție deschisă până la 20 septembrie, de marți până duminică, între orele 12:00 și 18:30.

De asemenea, în acest weekend, Școala de Artă București invită publicul să aprecieze momente de inspirație și creativitate ale elevilor săi într-o serie de expoziții de artă decorativă și iconografie, pictură, grafică și design vestimentar, ce pot fi vizitate, în intervalul 15:00-20:30, la sediul din sectorul 4 al Capitalei, pe Strada Cuza Vodă nr. 100.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Străzi Deschise weekend