x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Streinu Cercel, despre testarea din Capitală: Dacă modelul va fi de succes îl replicăm în țară

Streinu Cercel, despre testarea din Capitală: Dacă modelul va fi de succes îl replicăm în țară

26 Mar 2020   •   18:44
Streinu Cercel, despre testarea din Capitală: Dacă modelul va fi de succes îl replicăm în țară
Sursa foto: Captura Antena 3

Managerul Institutului „Matei Balș” din Capitală, Adrian Streinu-Cercel, a afirmat, joi, la Marius Tucă Show, că în București există o transmisie locală spre comunitară a coronavirusului și că, dacă testarea din Capitală va fi un succes, modelul va fi replicat în restul țării.

Managerul Institutului „Matei Balș” din Capitală, Adrian Streinu-Cercel, susține că în București este nevoie să fie făcute circa 9.000 de teste.

„S-a făcut o eșantionare și a rezultat că avem nevoie de circa 9.000 de teste făcute. Testarea se va face în afara casei. Luni vom pune mașinile în circulație. Primăria Generală a Capitalei ne-a pus la dispoziție 18 vehicule. Rezultatele sunt cruciale pentru cum vom lupta cu coronavirusul. Dacă modelul va fi unul de succes replicăm și în restul țării”, a spus medicul.

Întrebat la ce rezultate se așteaptă, Adrian Streinu Cercel, a spus că nu poate avansa un rezultat, dar că România a luat măsuri importante chiar din luna ianuarie.

„Nu pot avansa un rezultat. România a luat niște măsuri importante chiar din ianuarie. Nu a stat chiar cu mâinile în sân. În București avem o transmisie locală spre comunitară”, a mai spus medicul la Marius Tucă Show.

Acesta a precizat că „factorul politic modelează foarte mult parcursul unei epidemii, respectiv a unei pandemii”.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: adrian streinu-cercel