x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Studiu: Copiii au acelaşi risc de infectare cu SARS-CoV-2 ca adulţii

Studiu: Copiii au acelaşi risc de infectare cu SARS-CoV-2 ca adulţii

09 Oct 2021   •   15:00
Studiu: Copiii au acelaşi risc de infectare cu SARS-CoV-2 ca adulţii

Copiii sunt la fel de vulnerabili ca adulții în ceea ce priveşte contractarea virusului, arată un studiu publicat vineri. Diferenţa constă în simptomatologia COVID. Cei mici au simptome care durează mult mai puţin decât în cazul adulţilor.

Cercetarea, publicată în jurnalul medical JAMA, vine la doar o zi după ce Pfizer şi BioNtech au cerut oficial autorizarea de urgenţă a unei doze mai mici de vaccin, pentru copiii cu vârste între 5 şi 11 ani.

Concret, studiul arată că cei mici tind să fie asimptomatici (52% din copiii sub 4 ani nu au simptome de boală, 50% din copiii cu vârste între 5 şi 11 ani şi 45% din cei care au între 12 şi 17 ani). Prin comparaţie, doar 12% din adulţi au fost asimptomatici.

„Studiul arată că de la începutul pandemiei de COVID, copiii de toate vârstele (inclusiv sugarii şi copiii foarte mici) au risc asemănător de infectare cu SARS-CoV-2 ca şi adulţii”, spune medicul Flor Munoz, pediatru şi specialist în Boli infecţioase de la Spitalul de copii din Texas, după ce a citit cercetarea.

Specialiştii recomandă guvernelor şi autorităţilor să ia în calcul rolul pe care copiii îl joacă în pandemia de COVID, în special în ceea ce priveşte infectarea cu SARS-CoV-2, precum şi carantinarea şi tratarea acestora.

La cercetare au participat peste 1.200 de copii şi adulţi din Utah şi New York (SUA), în perioada septembrie 2020-aprilie 2021.

În ceea ce priveşte spaţiile cu risc mai mare de infecţie, cei mai mulţi oameni se îmbolnăvesc acasă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: covid copii