x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Studiu:Peste 80% dintre români cred că ţara poate ieşi din criză doar prin muncă

Studiu:Peste 80% dintre români cred că ţara poate ieşi din criză doar prin muncă

30 Apr 2013   •   17:08
Studiu:Peste 80% dintre români cred că ţara poate ieşi din criză doar prin muncă
Peste 80% dintre români consideră că doar prin muncă poate ieşi România din criza economică, dar, cu toate acestea, 3 din 5 români spun că 1 Mai trebuie sărbătorit prin repaos şi odihnă, se arată într-un studiu realizat la cererea Rogalski Grigoriu Public Relations pe platforma de cercetare Ivox.ro.

Studiul online, realizat în preajma zilei de 1 Mai pentru a cerceta atitudinea românilor faţă de muncă şi angajatori, a scos la iveală faptul că 80,6% dintre români sunt convinşi că actuala situaţie economică poate fi depăşită doar prin muncă. În ceea ce priveşte principala motivaţie faţă de muncă, aproape o jumătate dintre români, 44,5%, declară că vin la serviciu pentru salariul lunar, în timp ce 32% spun că muncesc din pasiune, scrie agerpres.ro.

Românii se consideră în proporţie de 55,4% mai degrabă un popor harnic decât leneş (44,6%) iar ca modele de urmat aceştia cred că germanii - 44,5%, japonezii - 35,12% şi chinezii - 13,42% sunt printre cele mai muncitoare popoare, se arată într-un comunicat de presă remis marţi AGERPRES de Rogalski Grigoriu Public Relations.

Întrebaţi despre relaţia dintre mediul privat şi sectorul public, peste 62% dintre români consideră că angajaţii de la stat muncesc mai puţin decât cei din sectorul privat, în timp ce 29% sunt de părere că toţi românii muncesc la fel de mult. Doar 8,5% dintre români sunt de părere că angajaţii de la stat muncesc mai mult decât cei din mediul privat.

În ceea ce priveşte relaţia şef-angajat, cei care au participat la sondaj sunt de părere, într-o măsură covârşitoare, 98%, că pentru a menţine o atmosferă pozitivă la locul de muncă este foarte importantă comunicarea angajator-angajat iar şedinţele sunt încă cel mai utilizat instrument de comunicare dintre şefi şi angajaţi.

Românii nu au o percepţie pozitivă despre patroni, 68,9% dintre respondenţi spunând că aceştia nu sunt modele de urmat în spiritul respectului faţă de muncă.

Întrebaţi care consideră că ar fi cea mai potrivită metodă pentru a sărbători Ziua Internaţională a Muncii, peste jumătate dintre participanţii la sondaj, 61%, au declarat că prin repaos, în timp ce 21,8% consideră că ziua de 1 Mai ar trebui sărbătorită prin muncă în folosul comunităţii.

Sondajul 'Atitudinea românilor faţă de muncă' s-a desfăşurat în perioada 25-29 aprilie pe un eşantion de 5.887 respondenţi de peste 18 ani, din mediul urban, utilizatori ai platformei iVox.ro.


×
Subiecte în articol: piata muncii criza economica