x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SUA - Jaf romanesc ratat

SUA - Jaf romanesc ratat

de Irina Cristea    |    26 Ian 2007   •   00:00

O masina blindata, un pistol, 100.000 de dolari si un roman sunt ingredientele unei tentative de jaf care a avut loc in statul american Michigan. Potrivit publicatiei The Herald, romanul Ionel Faina, in varsta de 46 de ani, a poftit la banii pe care ii transporta in calitate de angajat al unei firme din orasul Bloomfield. Decis sa isi insuseasca aproape 100.000 de dolari si sa-i aduca in Romania, barbatul a luat ostatica o persoana, sub amenintarea pistolului si la volanul unei masini blindate a incercat sa ajunga la Aeroportul JKF din New York. Dorea sa trimita o parte din bani in Romania si in aceeasi zi sa se imbarce la bordul primului avion cu destinatia Bucuresti.

DENUNT. "Victima a gasit o ocazie sa scape, a fugit si a sunat Politia", a declarat, pentru The Herald, un reprezentant al fortelor de ordine. Ostaticul a spus ca Faina l-a fortat sa puna intr-un pachet aproape 80.000 de dolari, pe care l-au dus ulterior la o cutie postala din Hartford, si ca romanul trimitea banii la o adresa din tara sa. "Victima a spus ca, dupa ce au lasat pachetul, s-au dus la un hotel, unde suspectul s-a oprit sa isi stranga lucrurile", a explicat politistul. Dupa ce a reusit sa ia legatura cu Politia, victima a descris masina in care era agresorul, ceea ce a ajutat la prinderea rapida a infractorului.

Politia crede ca Faina a luat banii in timpul rutelor sale de sambata, in timp ce conducea un vehicul blindat pentru firma Loomis Fargo. Autoritatile federale au spus ca situatia lui Faina in privinta cetateniei si cea al statutului sau de imigrant sunt neclare si ca vor investiga in continuare cazul.

×
Subiecte în articol: observator