x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Subiectiv: Urmele lăsate de Sebastian Ghiță în Panama, dispărut din 21 decembrie

Subiectiv: Urmele lăsate de Sebastian Ghiță în Panama, dispărut din 21 decembrie

de Antena 3    |    03 Ian 2017   •   07:07
Subiectiv: Urmele lăsate de Sebastian Ghiță în Panama, dispărut din 21 decembrie

Răzvan Dumitrescu a prezentat, la Subiectiv, de la Antena 3, urmele lăsate de Sebastian Ghiță în Panama, așa cum sunt ele dezvăluite de o anchetă Riseproject.ro.

Rise Project scrie că în Ciudad de Panamá, la sediul Mossack Fonseca, au fost înregistrate două firme care atrag atenția acum autorităților române. Este vorba de Tatran Business Inc și Evsenhurt Invest Corp.

Cei care au comandat firmele din Panama, în numele familiei Ghiță, sunt ciprioții de la firma Consulco.

Un proces verbal încheiat la o ședință la compania Evsenhurt arată cum trei directori importanți demisionează în favoarea altora care le ocupă funcțiile. Este vorba de Alexandru Ghiță, fratele mai mic al fostului deputat, Cristian Bâlbâie, fostul lor angajat, acum interpus în firme-cheie ale platformei Ghiță. Al treilea, Andrei Nicolescu, e avocatul familei și al societăților pe care familia și le asumă oficial.

Prin intermediul ciprioților de la Consulco, au fost numiți la conducerea offshore-ului Tatran din Panama. Alex Ghiță – ca director și președinte, Cristian Bâlbâie – director și secretar, Andrei Cristian Nicolescu – director și trezorier.

 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va lua în dezbatere, pe 5 ianuarie 2017, cererea DNA de arestare preventivă în lipsă a fostului deputat Sebastian Ghiţă.

Procurorii au cerut în instanţă, pentru a doua oară, înlocuirea măsurii controlului judiciar pe cauţiune cu măsura arestării preventive, după ce fostul deputat a încălcat termenii controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foşti şefi din poliţie şi parchete.

Marţi, 27 decembrie, magistraţii de la ÎCCJ au respins o primă cerere a DNA de arestare în lipsă a lui Sebastian Ghiţă, însă au menţinut interdicţia ca acesta să părăsească teritoriul României.

×
Subiecte în articol: sebastian ghita