x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Suceava - Un hoţ fură portofelele bătrânilor, invocând un fals control medical

Suceava - Un hoţ fură portofelele bătrânilor, invocând un fals control medical

de Paul Ciurari    |    27 Feb 2013   •   22:03

Poliţiştii suceveni sunt în alertă după ce un hoţ cu un mod deosebit de operare a început să terorizeze bătrânii din oraş. Un individ care se dă drept medic cardiolog a reuşit să dea "două consultaţii" chiar în  centrul municipiului, victimele sunt doi bătrâni care au rămas fără portofele.
 
Ioan Boicu, un bătrân de 73 de ani din municipiul Suceava, se îndrepta marţi dimineaţă spre primărie, pentru a-şi plăti taxele şi impozitele. În timp ce mergea pe o străduţă lăturalnică din centrul oraşului, cineva l-a prins de mână şi l-a întors din drum. "Bună ziua, nu mă cunoaşteţi? Sunt dr. Dumitrescu! Nu aţi fost internat la mine la cardiologie?" N-avea de unde să bănuiacă faptul că în acea clipă tocmai devenea victima unui infractor. Bătrânul ne-a povestit că i-a spus individului că nu-l cunoaşte, însă nu a apucat să-şi termine fraza, că falsul cardiolog i-a şi propus o consultaţie gratuită în plină stradă. "M-a întrebat dacă nu mă doare aşa aici (n.a. în zona inimii) şi mi-a băga mâna prin geacă şi m-a pipăit aşa şi mi-a luat portofelul după care dus a fost", ne-a povestit Ioan Boicu.
Septuagenarul a rămas fără bani şi fără mai multe reţete medicale compensate, precum şi fără mai multe carduri. Şi-a dat seama că este tâlhărit de abia când a văzut cum "cardiologul" fuge, moment în care l-au luat cu adevărat palpitaţiile. S-a dus la poliţie unde le-a povestit toată păţania sa şi le-a descris oamenilor legii portretul tâlharului: circa 40 de ani, înalt, robust, ten de culoare închisă. În timp ce Ioan Boicu scria declaraţia, la poliţie a mai ajuns încă un bătrân, "pacient al aceluiaşi cardiolog".
 
Ajuns acasă Ioan Boicu i-a povestit soţiei sale Teodora prin ce a trecut. "L-am luat şi l-am strâns în braţe şi m-am bucurat că nu l-au nenorocit Doamne fereşte. Putea fi mai rău!", a subliniat femeia. Acum bătrânii nu se mai gândesc că vor mai vedea cei 350 de lei, ce reprezintă o jumătate de pensie. Speră totuşi ca hoţul să arunce portofelul, iar cineva să-l găsească, pentru a recupera reţetele compensate la medicamente şi cupoanele medicale.
Între timp, poliţiştii îl caută pe "falsul cardiolog"  pentru "a-i prescrie" câţiva ani buni după gratii.

×