x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sulfina Barbu: Chevron nu va putea obţine acordul de mediu mai devreme de doi ani

Sulfina Barbu: Chevron nu va putea obţine acordul de mediu mai devreme de doi ani

de Daniel Ionaşcu    |    05 Apr 2012   •   08:54
Sulfina Barbu: Chevron nu va putea obţine acordul de mediu mai devreme de doi ani

Chevron trebuie sa aiba atat aviz de mediu cat si acord de mediu pentru exploatarea gazelor de sist, trebuie sa prezinte studii laborioase pentru a demonstra ca tehnologia este sigura si sa faca dezbateri publice serioase, a declarat fostul ministru al Mediului Sulfina Barbu.

"Pentru a cere acordul de mediu sunt necesare foarte multe studii, determinari si masuratori in subsol. Mai devreme de un an jumate-doi ani nu va putea. Inclusiv activitatea de explorare trebuie sa fie acoperita", a spus ea la conferinta Focus Energetic.

Intrebata daca Romania are nevoie de o legislatie speciala in privinta gazelor de sist, asa cum fac alte state, Sulfina Barbu a spus ca "e suficienta legislatia actuala, care acopera inclusiv protectia solului si a subsolului".
Chevron are concesionate in Romania patru perimetre unde vrea sa exploreze si sa exploateze gaze de sist prin fractionare hidraulica. Un perimetru se afla in zona Barlad, in vreme ce alte trei se afla in Dobrogea.

Referitor la declaratia Elenei Udrea, care a spus ca Guvernul va cere retragerea ordonantelor de urgenta pentru cele trei perimetre dobrogene, Sulfina Barbu abafirmat ca "nu s-a discutat asa ceva in forurile partidului".

×