x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sulfina voteaza controversat - Romania compromite alianta anti-OMG

Sulfina voteaza controversat - Romania compromite alianta anti-OMG

21 Feb 2007   •   00:00

Sulfina Barbu face din nou de ras Romania la cel mai inalt nivel, de aceasta data in Consiliul pentru Mediu al UE. Ministrii Mediului din statele UE au blocat ieri propunerea Comisiei Europene de a forta Ungaria sa cultive porumbul modificat genetic.

Sulfina Barbu (foto) face din nou de ras Romania la cel mai inalt nivel, de aceasta data in Consiliul pentru Mediu al UE. Ministrii Mediului din statele UE au blocat ieri propunerea Comisiei Europene de a forta Ungaria sa cultive porumbul modificat genetic MON810 al companiei americane Monsanto. Acest soi de porumb produce o toxina care combate daunatorii si poate cauza efecte negative asupra florei si faunei, potrivit unor studii stiintifice publicate in Austria si Ungaria.

"GICA CONTRA". Prezenta pentru prima data cu drepturi depline la Consiliul de Mediu, Romania a fost singura tara care s-a abtinut de la acest vot, Sulfina Barbu tradand astfel Ungaria si alianta anti-OMG din Centrul si Estul Europei. Polonia, Austria, Ungaria si Grecia au interzis importul si cultivarea MON810.

PROTESTE. Atitudinea Sulfinei a fost taxata de ecologisti. "Am oferit doamnei ministru Barbu toate argumentele legale, stiintifice si chiar economice pentru a sustine Ungaria si a interzice acest porumb si in Romania. Suntem revoltati de atitudinea socanta a ministrului si ne intrebam care sunt interesele sale de a oferi o mana de ajutor companiei americane producatoare de OMG", a spus Gabriel Paun, coordonatorul de campanii al Greenpeace Romania.

×
Subiecte în articol: verde!