x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Swoboda: România are o capacitate enormă de a fi în top în domeniul cercetării

Swoboda: România are o capacitate enormă de a fi în top în domeniul cercetării

de Agerpres    |    17 Feb 2014   •   17:35
Swoboda: România are o capacitate enormă de a fi în top în domeniul cercetării

Preşedintele Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a remarcat "capacitatea enormă a României de a fi în top în domeniul cercetării, la fel cum este în top din ce priveşte creştere economică" după ce a vizitat, în cursul zilei de luni, Institutul Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară "Horia Hulubei" (IFIN-HH) şi platforma de cercetare Măgurele, precum şi Universitatea Politehnica Bucureşti.

"Proiectele pe care le-am văzut mi-au dovedit faptul că banii europeni veniţi din Vest sunt bine investiţi în Est. A lucra împreună, asta înseamnă Europa", a mai spus Swoboda în deschiderea conferinţei "Solidaritate socială şi oportunităţi pentru o Românie inclusivă", organizată la iniţiativa Grupului Alianţei Progresiste S&D din Parlamentul European din seria Relaunching Europe (Relansarea Europei).

De asemenea, acesta s-a referit şi la recentele discuţii privind libera circulaţie în cadrul Uniunii Europene, afirmând că acest drept al cetăţenilor statelor membre este unul care încurajează economia statelor europene.

"Luptăm în Europa pentru interesele României fiindcă sunt şi interesele noastre, cum este cazul liberei circulaţii. Au fost voci care au afirmat că libera circulaţie nu este oportună, dar ce ar fi economia Italiei, a Marii Britanii fără posibilitatea cetăţenilor de a circula liber? Acesta este unul dintre beneficiile câştigate ale Uniunii Europene. Ne dorim o Europă mai deschisă, mai dreaptă, cu idei mai noi şi nu putem face acest lucru fără angajamentul dumneavoastră", a mai spus acesta. 

×