x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tabără de matematică

Tabără de matematică

de Diana Scarlat    |    16 Aug 2010   •   00:00

Viitorii olimpici la matematică au din acest an o tabără de vară. Peste 100 de elevi, de la clasa a IV-a până la a XII-a, vor merge la Câmpulung Muscel în perioada 16-19 august, împreună cu părinţii şi cadrele didactice, fiind astfel încurajaţi în studierea matematicii. Acţiunea este organizată de Societatea de Ştiinţe Matematice din România (SSMR) şi INTUITEXT, lider în produse educaţionale moderne. "Scopul acestui proiect este de a transforma performanţa elevilor la matematică în succes la Olimpiadele şcolare. De aceea, platforma ViitoriOlimpici.ro s-a transformat într-un instrument util atât pentru profesorii de matematică, cât şi pentru elevii care au acum disponibile materiale şi probleme din curricula pentru Olimpiada de matematică. Sunt absolut sigură că elevii participanţi la această tabără vor fi olimpicii de mâine", spune Măriuca Talpeş, preşedinte INTUITEXT.

Tabăra reprezintă ultima etapă a concursului Gazetei Matematice "ViitoriOlimpici.ro", menit să sprijine şi să premieze eforturile copiilor care se pregătesc pentru performanţă în matematică. Pe parcursul celor patru zile, copiii vor lua parte la etapa finală a unui competiţii, rezolvând teste şi probleme cu un grad de dificultate mai ridicat decât cele din programa şcolară.

"Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la înfiinţarea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România şi ne bucurăm că această iniţiativă a pornit tocmai acum. Este, de fapt, continuarea într-o formă nouă a vechiului concurs al Gazetei, predecesorul Olimpiadelor de matematică din România. Poate peste alţi 100 de ani va sărbători cineva şi acest eveniment", spune Radu Gologan, preşedinte al SSMR.

Concursul anual Gazeta Matematică-ViitoriOlimpici.ro a fost lansat la 5 noiembrie 2009 şi s-a desfăşurat sub egida Anului Matematicii, iniţiativă care îşi propune să aducă matematica mai aproape de elevi şi de părinţi. Concursul s-a adresat copiilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal (clasele IV-XII) şi a constat în 13 etape online în urma cărora cei peste 100 de elevi s-au calificat în ultima etapă a competiţiei, care se va desfăşura la Câmpulung Muscel. Numărul total de elevi care s-au înscris în această competiţie a fost de peste 10.000. Concursul reprezintă un parteneriat între SSMR (Societatea de Ştiinţe Matematice din România) şi INTUITEXT. Din echipa ViitoriOlimpici.ro fac parte, printre alţii: Radu Gologan, preşedintele SSMR şi coordonatorul lotului naţional de matematică, Dan Schwarz, matematician, Ion Cicu, profesor de matematică Şcoala nr. 96, Bucureşti şi iniţiator al concursului ABAC, Mircea Trifu, secretar general  SSMR. În afară de SSMR şi INTUITEXT, în organizarea taberei s-au mai implicat Primăria Câmpulung Muscel, Casa de Cultură a Sindicatelor "C.D. Aricescu", Colegiul Naţional Pedagogic "Carol I", Colegiul Naţional "Dinicu Golescu", Liceul Teoretic "Dan Barbilian", Muscel TV, Editura Gil şi Hotel Muscelul.

×
Subiecte în articol: scoala