x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atenționare de călătorie: Vietnam-inundații și perturbări ale zborurilor din cauza taifunului Talim

Atenționare de călătorie: Vietnam-inundații și perturbări ale zborurilor din cauza taifunului Talim

de Redacția Jurnalul    |    18 Iul 2023   •   18:00
Atenționare de călătorie: Vietnam-inundații și perturbări ale zborurilor din cauza taifunului Talim

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis marți o atenționare de călătorie pentru Vietnam, unde, din cauza taifunului Talim, este pericol de inundații și sunt posibile perturbări ale zborurilor.

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Vietnam că autoritatea locală de Prognoză Hidro-Meteorologică a informat că, începând de marți, taifunul Talim va afecta teritoriul acestei țări, preponderent zone din provinciile Thai Binh, Quang Ninh, Hai Phong și capitala Hanoi.

În acest context, autoritățile vietnameze au anunțat închiderea aeroporturilor din Van Don (Quang Ninh), Cat Bi (Hai Phong) și Noi Bai (Hanoi).

De asemenea, există un risc ridicat de inundații în provinciile Cao Bang, Lang Son, Quang Ninh, Ha Giang și Thai Nguyen, din cauza taifunului Talim.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon local al Ambasadei României din Hanoi: +842437341148, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS). De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon mobil de permanență al Ambasadei României în R.S. Vietnam: +84328509700.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: atentionare Vietnam taifun