x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tăriceanu: „Deci, fratele meu, senzaţia mea este că lucrurile merg aşa, încet, încetişor, pe loc şi deloc”

Tăriceanu: „Deci, fratele meu, senzaţia mea este că lucrurile merg aşa, încet, încetişor, pe loc şi deloc”

de Veronica Micu    |    19 Aug 2008   •   00:00
Tăriceanu: „Deci, fratele meu, senzaţia mea este că lucrurile merg aşa, încet, încetişor, pe loc şi deloc”

13:55 • Premierul Călin Popescu Tăriceanu, ministrul Transporturilor şi primarul Capitalei s-au deplasat, astăzi, la pasajul subteran Băneasa, fiind interesaţi de stadiul lucrărilor de infrastructură. Tăriceanu l-a criticat pe şeful Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Dorin Dăbucean, pentru că nu participa, deşi se afla în apropiere, la discuţia pe care primul ministru o avea cu ministrul Transporturilor şi cu primarul Capitalei pe tema Pasajului Băneasa.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu, ministrul Transporturilor şi primarul Capitalei s-au deplasat, astăzi, la pasajul subteran Băneasa, fiind interesaţi de stadiul lucrărilor de infrastructură. Tăriceanu l-a criticat pe şeful Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Dorin Dăbucean, pentru că nu participa, deşi se afla în apropiere, la discuţia pe care primul ministru o avea cu ministrul Transporturilor şi cu primarul Capitalei pe tema Pasajului Băneasa.

LA DISCUŢII. "Uite-l şi pe Dăbucean. Stă la distanţă. E bine că stă la distanţă", a spus premierul ironic, privind spre directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), care se afla la cîţiva metri de locul în care el discuta cu reprezentantul firmei constructoare portugheze, Lena, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. Discuţiile vizau lucrările la Pasajul Băneasa. "Ai vreo treabă cu proiectul ăsta cumva? E, nu pot să cred! Ia vino-ncoace! Deci, fratele meu, vreau să văd un grafic de lucrări, o prezentare, ce aţi făcut pînă acum. Tu de ce ai venit aici? Pentru ce? Ca să stai să te uiţi de la distanţă?", i-a spus premierul, iritat, lui Dorin Dăbucean, de faţă cu ziarişti, oficialităţi, muncitori şi trecătorii curioşi. Potrivit Mediafax, şeful CNADR a încercat să-i răspundă timid premierului, dar Tăriceanu a continuat să-l admonesteze. "Hai să ne mişcăm puţin. Toată circulaţia o s-o înnebunim în momentul în care o să vină lumea din vacanţă dacă nu ne grăbim. Să definitivaţi soluţiile tehnice. Primăria vă stă la dispoziţie, domnul Oprescu este la curent, a avut o discuţie cu Orban, ştiu ce au de făcut şi le rezolvă, dar trebuie să vă mişcaţi voi repede. Senzaţia mea este că lucrurile merg aşa, încet, încetişor, pe loc şi deloc", a mai spus premierul.

GRABĂ. Premierul a cerut constructorilor urgentarea lucrărilor de la pasaj. Totodată, Tăriceanu s-a adresat primarului Oprescu, spunîndu-i: "Dacă omul tău nu va veni zilnic pe şantier, n-o să meargă treaba". La rîndul său, Oprescu i-a declarat că se va aproba prin hotărîre de Consiliu toate măsurile necesare pentru urgentarea finalizării lucrărilor, primarul subliniind faptul că o parte din probleme s-au rezolvat, însă au mai rămas altele. Ludovic Orban a afirmat că, pînă la sfîrşitul săptămînii, va fi finalizat graficul cu toate etapele procedurale care trebuie făcute pentru a grăbi finalizarea lucrării.

×
Subiecte în articol: observator