x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TAROM, în pragul falimentului. Angajaţii, campanie de donații pentru salvarea companiei: Dai un RON, salvezi TAROM!

TAROM, în pragul falimentului. Angajaţii, campanie de donații pentru salvarea companiei: Dai un RON, salvezi TAROM!

de Redacția Jurnalul    |    20 Sep 2023   •   21:34
TAROM, în pragul falimentului. Angajaţii, campanie de donații pentru salvarea companiei: Dai un RON, salvezi TAROM!
Sursa foto: Facebook Tarom

Compania TAROM este în pragul colapsului. Angajaţii companiei, prin Sindicatul Unit TAROM, au lansat campania: Dai un RON, salvezi TAROM!

Potrivit Antena 3 CNN, compania TAROM este în pragul colapsului. Ieri, angajaţii companiei prin Sindicatul Unit TAROM au lansat campania: Dai un RON, salvezi TAROM!, prin care vor să salveze societatea de faliment. În acelaşi timp, conducerea TAROM se disociază de acest mesaj.

Compania TAROM nu mai este profitabilă din 2007, iar până anul trecut strânsese datorii de 220 de milioane de euro.

Din 2020 până în 2022 statul român a acordat peste 210 de milioane de euro companiei TAROM. 

Toată lumea îşi doreşte salvarea TAROM, dar în acest moment, cu acest număr de personal pe care îl avem, lucrurile nu stau în picioare economic, iar eu n-am întâlnit instituţie cu angajaţi mai mulţi, neamuri ei între ei, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Acesta a punctat, referitor la iniţiativa sindicatului angajaţilor companiei de a solicita donaţii de "1 leu" pentru salvarea TAROM, că recomandă românilor "să nu dea".

"Domnii de la sindicat prima oară ar trebui să vadă altele. Unu: că este supradimensionat numărul de angajaţi de la TAROM. Cum se încearcă să se facă ceva, cum o dăm într-o grevă. Doi: eu n-am întâlnit instituţie cu angajaţi mai mulţi, neamuri ei între ei, cum e la TAROM. Campanie de tipul ăsta e frumos - "Dăm un leu pentru Ateneu", era în trecut o campanie de acest tip, dar hai să vedem partea cealaltă.

E o chestiune care dă bine la presă, dar nu asta e soluţia. Scuzaţi-mă, un leu... Eu recomand românilor să nu dea ca să fiu mai clar, pentru ce strâng cei de la sindicat, că n-am încredere foarte mare.

Eu n-am încredere foarte mare în acest stil de a face subscripţie publică, mai ales gestionată aşa cum am spus de cineva care pare foarte atent când încerci să faci câte o restructurare (...) Ieri am văzut acest anunţ care mi-a ridicat mari semne de întrebare", a spus Sorin Grindeanu.

Tarom

Compania TAROM se disociază de apelul pentru donații inițiat de sindicat.

"În acest moment, considerăm că datoria TAROM este față de români, nu invers", au transmis reprezentanții operatorului de transport aerian.

"TAROM transmite un mesaj ferm de disociere față de un demers de donații publice inițiat de unul dintre sindicatele companiei. Datoria noastră este față de pasageri și de români în general, față de cei care aleg serviciile companiei și cărora suntem datori să le oferim tot ce avem mai bun în schimbul încrederii pe care o investesc în noi.", precizează compania. 

"Un demers menit să inverseze acest raport nu este nici util, nici binevenit. Compania TAROM trebuie să se reconsolideze și să se revitalizeze, urmând un plan clar de restructurare. Și va reuși. 

Acest demers nu reprezintă poziția TAROM. Mai mult decât atât, vorbim despre o acțiune publică inițiată într-un moment total nepotrivit. Este prima zi din anul cu numărul 70 al companiei TAROM. Este regretabil că acest moment aniversar este distorsionat de astfel de acțiuni. 

Orice altă poziție nu reprezintă viziunea și voința TAROM. Respingem orice fel de atac asupra capitalului de încredere al companiei, la care lucrează nenumărați specialiști de bună credință. 

Acum 69 de ani compania TAROM și-a (re)dobândit independența. Fără susținerea constantă și fără încrederea românilor nu am fi reușit să marcăm nenumăratele momente importante din istoria noastră. Acum, după 69 de ani, avem șansa unui nou început pentru TAROM și da, avem nevoie de încrederea și susținerea românilor, dar nu exprimată în donații de 1 leu. Raportul corect este invers, TAROM trebuie să demonstreze pasagerilor că este o companie care poată să redevină ce a fost și chiar mai mult decât atât, prin zboruri sigure și plăcute, prin servicii premium, la prețuri competitive. 

Suntem într-un moment crucial în care TAROM se redefinește și are șanse să redevină, după o lungă pauză, o companie profitabilă, numai dacă definitivează procesul de restructurare care, la rândul său, urmărește în primul rând centrarea tuturor eforturilor noastre pe experiența pasagerilor noștri." 

×
Subiecte în articol: tarom faliment grindeanu donatii