x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Taxă pentru utilizarea podului Feteşti-Cernavodă

Taxă pentru utilizarea podului Feteşti-Cernavodă

29 Iul 2009   •   00:00

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va introduce, luni, o taxă pentru utilizarea podului peste Dunăre Feteşti-Cernavodă, cuantumul acesteia, stabilit în funcţie de tipul autovehiculului, fiind de 10 lei pentru un autoturism.



Astfel, şoferii vor achita pentru o trecere şapte lei în cazul motocicletelor, zece lei pentru autoturisme şi 35 de lei pentru microbuze şi autovehicule cu masa totală maximă autorizată de sub 12 tone, se arată într-un comunicat al CNADNR.

Pentru autobuze, autocare şi autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12 tone şi cu maximum trei axe (inclusiv), taxa a fost stabilită la 47 de lei, iar pentru camioanele cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12 tone şi cu minimum patru axe tariful este de 68 de lei pentru o trecere.

Cuantumurile au fost stabilite printr-un ordin al fostului ministrul al Transporturilor Ludovic Orban emis în februarie 2008 şi se aplică pentru vehiculele înmatriculate în România şi în alte state, pentru fiecare trecere, indiferent de sensul de parcurs.
Mediafax

×
Subiecte în articol: trafic