x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Teatrul din Sibiu :Un milion de dolari nejustificat

Teatrul din Sibiu :Un milion de dolari nejustificat

de Dan Tomozei    |    05 Iul 2008   •   00:00
Teatrul din Sibiu :Un milion de dolari nejustificat

Curtea de Conturi a descoperit, în urma unui control efectuat în contabilitatea Teatrului Naţional “Radu Stanca” (TNRS) din Sibiu, că nu mai puţin de un milion de dolari nu poate fi justificat

Curtea de Conturi a descoperit, în urma unui control efectuat în contabilitatea Teatrului Naţional “Radu Stanca” (TNRS) din Sibiu, că nu mai puţin de un milion de dolari nu poate fi justificat. Mai mult, s-a constatat că direcţia teatrului a dispus plata salarială pentru un angajat care decedase cu un an în urmă. În tot acest timp, Primăria Sibiu, finanţatorul teatrului, apreciază că nu sînt probleme deosebite.

 
Problemele financiare sesizate de fostul director-administrativ al TNRS Sibiu, Florentina Albu, în anul 2007, au fost constatate oficial şi de Curtea de Conturi. Într-un raport dat publicităţii se arată că TNRS a dirijat defectuos şi în contradicţie cu legea fonduri de un milion de euro. Astfel, suma de 148.994,73 lei nu a fost cuprinsă în conturile de venituri aferente exerciţiului financiar, 626.000 de lei au fost trecute în amortizări de imobile, iar clădiri în valoare de 162.684 de lei au fost scoase din evidenţa contabilă. Toate abaterile au fost înregistrate în perioada 2003-2007. Cea mai ciudată dispoziţie a directorului Constantin Chiriac (foto) vizează plata, în anul 2006, către un cont deschis pe numele fostului actor Virgil Flonda, a unei sume de 2.262 de lei. Faptul că actorul a decedat cu cîteva luni înainte, în timpul unui turneu în străinătate, nu a contat foarte tare pentru directorul Chiriac, care, prins cu contabilitatea trucată, s-a grăbit să returneze banii, în prezenta organelor de control, în anul 2008.

 
PRIETEN.
Instituţie bugetată de Primăria Sibiu, TNRS are în primarul Klaus Iohannis un prieten de nădejde, motiv pentru care acesta nu consideră că există probleme în contabilitatea instituţiei.

×
Subiecte în articol: observator