x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tehnologie de ultimă oră pe Aeroportul Otopeni. Pasagerii vor fi îndrumați de ... holograme! (VIDEO)

Tehnologie de ultimă oră pe Aeroportul Otopeni. Pasagerii vor fi îndrumați de ... holograme! (VIDEO)

05 Apr 2014   •   09:24
Tehnologie de ultimă oră pe Aeroportul Otopeni. Pasagerii vor fi îndrumați de ... holograme! (VIDEO)

Aeroportul Internaţional Henri Coandă a amplasat, vineri, trei dispozitive de tip “asistent virtual pentru a îndruma pasagerii. Cele trei holograme sunt amplasate la terminalul Plecări și oferă pasagerilor informaţii legate de trecerea mai rapidă prin controlul de securitate şi produsele care sunt permise la bordul avionului. Informaţiile vor fi furnizate în română şi în engleză.

Asistentele virtuale le oferă pasagerilor informaţii despre regulile şi procedurile de securitate, astfel încât aceştia să treacă mai uşor şi mai rapid de controalele pentru îmbarcare, anunță b365.ro.

"Prin intermediul unei proiecții de înaltă fidelitate, "Asistentul Virtual" creează iluzia unei persoane reale, care interacționează audio și video cu pasagerii, transmițându-le informații necesare călătoriei. Prin introducerea proiectului în Aeroportul Internațional Henri Coandă, se urmărește fluidizarea fluxurilor de pasageri, prin informarea acestora despre regulile și proceduri de securitate care trebuie respectate în aeroport", a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului, Valentin Iordache

Reprezentanții aeroportului au declarat că își propun să perfecționeze proiectul, astfel încât, în scurt timp, dispozitivele să poată oferi și informații despre curse și drepturile pasagerilor în mai multe limbi de circulație internațională.

Astfel de dispozitive se regăsesc pe aeroporturi de peste tot în lume, de exemplu: Londra (Lutton), Birmingham, Paris (Orly), dar și JFK, La Guardia, Newark sau Boston.

×