x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Timişoara: Vântul distruge maşini şi acoperişuri de la case

Timişoara: Vântul distruge maşini şi acoperişuri de la case

13 Oct 2009   •   00:00

Mai multe maşini au fost distruse sau avariate, marţi, la Timişoara, după ce peste acestea au căzut copaci sau ţigle smulse de vânt, în timpul unei furtuni, informează Mediafax.



Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Comunitare Timişoara, Dana Seracin, maşinile erau parcate în diferite zone ale oraşului. "Pe strada Ofcea, o maşină a fost distrusă de o salcie care a căzut pe ea, iar pe strada Corneliu Coposu mai multe maşini au fost distruse din cauza unor copaci care au căzut peste ele, aceştia blocând şi prima bandă de circulaţie", a spus Seracin. Ea a precizat că şi pe strada Mercy mai multe maşini au fost avariate de ţiglele care s-au desprins de pe un acoperiş.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat, Diana Sindia Vlaia, din cauza furtunii a avut loc şi un accident, la ieşirea din Timişoara spre Arad. Acolo, o persoană a fost rănită uşor după ce două maşini s-au ciocnit, din cauza vremii nefavorabile. Pompierii militari şi angajaţii unei companii care se ocupă de spaţiile verzi din Timişoara au intervenit pentru îndepărtarea copacilor căzuţi şi pentru "asigurarea" unor zone din oraş în care s-au rupt cablurile electrice, până la intervenţia Enel.

Administraţia Naţională de Meteorolgie (ANM) a emis, luni, o avertizare Cod galben de vânt şi ploi, valabilă de marţi dimineaţă, de la ora 6.00, până joi, la ora 12.00. Potrivit ANM, în această perioadă "vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această perioadă".

Totodată, în regiunile centrale şi vestice precipitaţiile vor fi mixte, iar in nord-vest şi la munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla cu putere în toate regiunile, iar la munte va viscoli zăpada.

×
Subiecte în articol: observator