x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Titus Corlăţean a găsit nu numai cheile diplomaţiei, ci şi pe cele ale Zărneştiului, într-o minivacanţă de ministru

Titus Corlăţean a găsit nu numai cheile diplomaţiei, ci şi pe cele ale Zărneştiului, într-o minivacanţă de ministru

de C.Popa Cristinel    |    19 Aug 2012   •   08:54
Titus Corlăţean a găsit nu numai cheile diplomaţiei, ci şi pe cele ale Zărneştiului, într-o minivacanţă de ministru

Intr-un echipament sport cat se poate de simplu, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a luat la pas weekendul trecut muntii Piatra Craiului. Alaturi de sotie, cu pantaloni scurti, in tricou rosu si adidasi si avand un rucsac doldora de “munitia' necesara la plimbarea pe munte, diplomatul Corlatean raspundea cu diplomatie saluturilor sincere, caramaderesti, primite de la zecile de montaniarzi intalniti in Prapastiile Zarnestiului.

Lipsit de aportul Serviciului de Paza si Protectie, ministrul Afacerilor Externe era pazit de culmile pline de verdeata si peretii uriasi de stanca. Intr-un peisaj magnific, Corlatean cobora Cheile Zarnestiului din frumosii munti Piatra Craiului. Aici ministrul roman a avut chiar si o intalnire, neprogramata, cu cetateni maghiari sositi ca turisti tocmai din Ungaria! Asadar, din pacate pentru domnul Corlatean, nu a scapat nici in weekend de graiul unguresc, pentru ca printre turisti se aflau zeci de vorbitori de maghiara.

Se stie ca ministrul Afacerilor Externe a luat recent pozitie, subliniind faptul ca cetatenii de etnie romana din Ungaria si de pe Valea Timocului sunt tratati nedemocratic, nefiindu-le respectate drepturile in aceste tinuturi. Din fericire, pe munte nu a trebuit sa raspunda provocarilor unguresti, montaniarzii maghiari sositi chiar din Ungaria (aveau numere straine la masini) fiind deosebit de pasnici si simpatici in ciuda faptului ca purtau niste bastoane lungi pentru sprijin, numai bune de dejucat festele reliefului imprevizibil.

Lucru de admirat faptul ca domnul ministru a avut curaj sa se avante nu numai pe crestele abrupte ci si printre unguri, care ar fi putut organiza, fie in gluma, tocmai aici o ambuscada, din care Corlatean ar fi putut iesi sifonat, cel putin din punctul de vedere al pietrisului intrat in adidasii sport numai buni de catarat pe varfuri.

×