x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tobă, uns de Boc secretar general adjunct al MAI

Tobă, uns de Boc secretar general adjunct al MAI

de Mara Raducanu    |    09 Mar 2011   •   20:40
Tobă, uns de Boc secretar general adjunct al MAI
Sursa foto: Christian Silva /Jurnalul National

155553-toba.jpgDe la Poliţia Română la Ministerul de Interne nu e decât un singur pas. Asta i s-a întâmplat şi  fostul şef al Poliţiei Române Petre Tobă. Demis în luna noiembrie 2010 din fruntea Poliţiei Române de către premierul Emil Boc în urma scandalului izbucnit după asasinarea lui Gheorghiţă Mararu, lider al lumii interlope nemţene, acesta  a fost numit printr-o altă decizie a şefului Guvernului în postul de secretar general adjunct în Ministerul de Interne.

În decizia semnată, miercuri, de către premierul Boc pentru numirea Petre Tobă, chestor principal de poliţie, ca secretar general adjunct în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) se arată că decizia a fost luată la propunerea formulată din partea ministerului. Contactat de Jurnalul Naţional, Petre Tobă a confirmat că, într-adevar, va ocupa postul de secretar general adjunct al MAI. Mitingul caşchetelor din 24 septembrie 2010 din faţa Cotroceniului, asasinatul de la Piatra Neamţ din noiembrie, informaţiile “palpitante” făcute publice de chestorul Dan Valentin Fătuloiu la adresa lui Petre Tobă, au dus încet-încet la înlăturarea acestuia de la conducerea Poliţiei Române.

Pe fondul scandalului de la Neamţ, secretarul de stat Dan Fătuloiu i-a dat ultimatum ministrului Traian Igaş, cerându-i, în 16 noiembrie, să-l demită pe şeful Poliţiei Române, Petre Tobă. Astfel, în data de 22 noiembrie, după dispute la scenă deschiză, acuze şi chiar supoziţii de asasinate la comandă lansate de Dan Fătuloiu, Poliţia Română avea să intre în post. Celebrul Vasea Şoric, şeful Inspectoratului de Poliţie Neamţ- devenit între timp un adevărat personaj de telenovelă cu tot tacâmul – lacrimi, intervenţii live la diverse posturi de televiziune – şi-a dat demisia. Chestorul Tobă a fost demis. Cu toate eforturile făcute de a se evidenţia, Fătuloiu a avut aceeaşi soartă.

Scandalul de la Neamţ a izbucnit după ce, în 14 noiembrie, Gheorghiţă Mararu, lider al lumii interlope nemţene, a fost asasinat într-o cafenea din Piatra Neamţ de Cristian Chilat. Imediat după incident, presa a relevat legătura dintre victimă,  familia acesteia şi şeful IPJ Neamţ, Aurelian Vasea Şoric.Pe fondul scandalului de la Neamţ, secretarul de stat Dan Fătuloiu i-a dat ultimatum ministrului Traian Igaş, cerându-i, în 16 noiembrie, să-l demită pe şeful Poliţiei Române, Petre Tobă.

×