x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trafic cu sânge la Craiova. Doi asistenţi medicali, audiaţi

Trafic cu sânge la Craiova. Doi asistenţi medicali, audiaţi

de Monica Cosac    |    16 Mar 2017   •   17:53
Trafic cu sânge la Craiova. Doi asistenţi medicali, audiaţi
Sursa foto: NICOLAE BADEA (C) / AGERPRES FOT

Ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) şi procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au făcut mai multe percheziţii, ieri, la Centrul de Transfuzii Sanguine din Craiova, fiind vizaţi mai mulţi angajaţi care ar fi vândut ilegal sângele donat. Doi asistenţi medicali au fost ridicaţi pentru a fi audiaţi, unul dintre ei fiind prins în flagrant în timp ce încerca să vândă două pungi de sânge chiar unui investigator sub acoperire.

 

Ofiţerii de poliţie judiciară ai DGA ar fi primit informații potrivit cărora pacienții dădeau bani pentru a beneficia de transfuzii şi, sub coordonarea unui procuror, au organizat un flagrant şi au prins în flagrant au asistent medical al Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Craiova în timp ce primea suma de 200 lei de la un investigator sub acoperire, pentru a furniza două unităţi de sânge pentru un pacient în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale.

“În cursul lunii martie 2017, asistentul medical M.C.C, în colaborare cu O.M.G., registrator la aceeaşi unitate medicală, pe fondul lipsei de sânge necesar intervenţiilor chirurgicale, a primit în repetate rânduri, de la investigatori sub acoperire ai DGA, diferite sume de bani pentru a facilita obţinerea respectivelor unităţi de sânge”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie.

În urma percheziţiilor făcute la CTS Craiova, care au durat mai bine de trei ore, au fost ridicate mai multe înscrisuri, iar cei doi angajaţi au fost duşi la audieri, în acest caz făcându-se cercetări pentru luare de mită. Urmează ca procurorul de caz să dispună eventuale măsuri preventive.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, unul dintre cei doi angajaţi ai CTS Craiova  audiaţi de procurori este bărbat (cel care a fost prins primind mită), iar cel de-al doilea este o femeie care lucrează la Registratura centrului.

Perchiziţiile de la CTS Craiova vin în contextul în care, cu trei săptămâni în urmă, poliţiştii craioveni au început o anchetă la Spitalul Municipal “Filantropia” din oraş pentru moarte suspectă, după ce conducerea unităţii spitaliceşti a sesizat organele penale cu privire la faptul că doi pacienţi - o femeie de 81 de ani şi un bărbat de 64 de ani - ar fi decedat în urma unor transfuzii. Ulterior, procurorii au anunţat că fac cercetări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

×