x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TRAGEDIA de la Colectiv. Explicatiile medicilor pentru cele 13 decese din ultimele ore

TRAGEDIA de la Colectiv. Explicatiile medicilor pentru cele 13 decese din ultimele ore

09 Noi 2015   •   08:20
TRAGEDIA de la Colectiv. Explicatiile medicilor pentru cele 13 decese din ultimele ore
Sursa foto: Adrian Manolache

A trecut o săptămână de la dezastrul din Colectiv, dar suferinţa pare că nu se mai termină. La acest sfarsit de saptamana au murit 13 persoane pe patul de spital, informeaza a1.ro. De ce? De ce atât de mulţi într-un timp atât de scurt?

Medicii au explicat că starea răniţilor cu arsuri grave este imprevizibilă, iar perioada critică încă nu a trecut.


"La toţi cei patru decedaţi din Spitalul Floreasca le-a cedat plămânul. Este perioada complicaţiilor majore respiratorii. Este exact cum apare în literatura de specialitate, este o evoluţie exact ca la carte. Potrivit literaturii de specialitate, mortalitatea la aceşti pacienţi este între 30 şi 80 la sută, adică cel puţin trei şi maxim opt din zece pacienţi arşi în stare critică decedează. Acum este riscul vital, din cauza complicaţiilor majore. Oriunde pe această planetă evoluţia este aceeaşi. Nu se poate face nimic mai mult", a precizat Ioan Lascăr, şeful Clinicii de chirurgie plastică din Spitalul Floreasca.

Citeste mai mult pe a1.ro

Cele 13 persoane care au murit sâmbătă şi duminică în urma tragediei din Colectiv aveau insuficienţă organo sistemică, fiindu-le afectate organele, dar şi sistemul respirator, cardiac şi renal, spre deosebire de primele 26 de victime, care aveau intoxicaţie cu monoxid de carbon, potrivit legiştilor.








×
Subiecte în articol: colectiv