x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TRAGEDIE in portul Constanta. Comandantul unei nave reținute în port A MURIT din cauza condițiilor precare

TRAGEDIE in portul Constanta. Comandantul unei nave reținute în port A MURIT din cauza condițiilor precare

03 Mai 2017   •   14:36
TRAGEDIE in portul Constanta. Comandantul unei nave reținute în port A MURIT din cauza condițiilor precare

Comandantul ucrainian al unei nave abandonate în portul Constanța, în vârstă de 62 de ani, a încetat din viaţă în cursul zilei de ieri. Vasul a fost abandonat de proprietarul rus, iar salariile marinarilor nu au mai fost plătite de la începutul anului.

Comandantul navei Geo Star sub pavilion Togo care a fost reţinută în data de 31 Ianuarie 2017, a decedat marți, 2 mai, în Portul Constanța. Nava a fost reținută cu deficienţe majore în ceea ce priveşte Convenţia Maritimă a Muncii Geneva 2006 ( MLC 2006 ).

Din momentul reţinerii navei, armatorii au abandonat practic nava, lăsând–o împreună cu cei 12 navigatori, 11 din Ucraina şi unul din Rusia, la voia întâmplării, scrie replicaonline.ro.

Salariile navigatorilor nu au mai fost plătite din luna Decembrie şi pe rând, apa şi alimentele s-au terminat. Agentul navei a alimentat nava cu apa şi alimente dar salariile nu au fost plătite, fiind presiuni materiale destul de mari pe navigatori şi familiile acestora.

Asigurătorul navei din punct de vedere MLC 2006 este un club rusesc care nu şi-a îndeplinit obligaţiile din contractul semnat cu armatorii. În aceste condiţii, la solicitarea echipajului şi cu aprobarea ITF Londra, vineri 28 aprilie 2017 s-a introdus acţiunea în instanţa pentru recuperarea salariilor navigatorilor, acţiune care se va desfăşura în conformitate cu legislaţia internaţională şi cea naţională.

Dar viaţa dusă pe această nava şi greutăţile de la bord a început să facă victime. ''Cu multă durere în suflet anunţăm că, dl. Tsaruk Yuriy, comandantul navei nu a mai putut face faţă greutăţilor şi problemelor psihice care îl frământau şi a încetat din viaţă astăzi la ora 19.03 ora locală după ce o echipa de pe salvarea sosită la faţă locului a încercat timp de mai bine de 45 de minute să îl resusciteze, însă inima comandantului a cedat. Au fost anunţate autorităţile române şi Ambasada Ucrainei de la Bucureşti care va informa familia comandantului. Comandantul navei era în vârstă de 62 de ani şi locuia în Ismail/Ucraina. Dumnezeu să îl odihnească în pace! Comanda a fost preluată de secundul navei'', a transmis Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor.

×
Subiecte în articol: port portul constanta