x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traian Băsescu: "Urmează recensăminte în jurul frontierelor României, declaraţi-vă români!"

Traian Băsescu: "Urmează recensăminte în jurul frontierelor României, declaraţi-vă români!"

12 Aug 2013   •   11:37
Traian Băsescu: "Urmează recensăminte în jurul frontierelor României, declaraţi-vă români!"

Preşedintele Traian Băsescu a subliniat, luni, la a XI-a ediţie a Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului, judeţul Harghita, importanţa "solidarităţii românilor din afara frontierelor, între ei în primul rând", dar şi aceea a acceptării naţionalităţii de ”român”. "Urmează recensăminte în diverse state din jurul frontierelor României. Declaraţi-vă, fraţilor, români. Nu moldoveni, nu vlahi sârbi, sau mai ştiu eu ce alte identităţi s-au construit în timpul regimurilor comuniste şi astăzi ne vine greu să mai spunem că suntem români. România trateaza cu respect orice minoritate, fie ca vorbim de vlahi, armeni, armâni care se recunosc a fi români", a mai spus Băsescu la Harghita.

Traian Băsescu participă, luni, la dezbateri pe temele: "Reunirea Basarabiei cu România, obiectiv major al românilor. Dar al României? Integrarea europeană a R. Moldova prin reunirea cu România, soluţie românească a stabilizării frontierei UE şi NATO" şi "Comunităţile româneşti din vecinătate şi din Balcani între deznaţionalizare şi integrare europeană".

×