x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Transplantul de uter, posibil în doi ani

Transplantul de uter, posibil în doi ani

22 Oct 2009   •   00:00
Transplantul de uter, posibil în doi ani

Miile de femei care nu pot avea copii au de acum o speranţă, dupa ce un medic londonez a anunţat că primul transplant de uter ar putea avea loc în doi ani. Femeile vor "dispune" de noul uter doar atât cat sa procreeze, acesta fiindu-le înlăturat după naştere.



Numai în Marea Britanie există 15.000 de femei care îşi doresc copii, dar nu pot avea din cauză că s-au născut fără uter sau le-a fost scos în intervenţii chirurgicale. Pentru ele, în prezent, singura modalitate de a deveni mame este adopţia sau apelarea la o mamă-surogat.

Richard Smith, de la spitalul londonez Hammersmith, membru al unei echipe care lucrează la acest proiect, a anunţat că ultimele teste realizate pe animale au fost promiţătoare, realizându-se irigarea cu sânge în mod corespunzator a organului, o problemă în testele anterioare, relatează The Telegraph.

Femeile vor "dispune" de noul uter doar atât cat sa procreeze, acesta fiindu-le înlăturat după naştere, pentru ca pacientele să nu fie nevoite să facă tratament întreaga viaţă, aşa cum se întâmplă celor cărora li se transplantează organe.

Deja echipa din spatele proiectului a început monitorizarea a 20 de femei în vederea unei viitoare operaţii, pentru a se asigura că potenţialele viitoare mamici sunt pregatite din punct de vedere emoţional pentru o astfel de intervenţie. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator