x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trei milioane de euro pentru parcurile naturale ale Dunării

Trei milioane de euro pentru parcurile naturale ale Dunării

09 Iun 2009   •   00:00

Uniunea Europeană deblochează 2,8 milioane de euro pentru un proiect de prezervare a parcurilor naturale ale Dunării, transmite AFP. Ieri, la Viena, s-a semnat un acord de cooperare între opt state din spaţiul dunărean, printre care şi România, care vor desfăşura împreună campania de conservare a biosferei fluviului. Bugetul de 2,8 milioane de euro este alocat pentru primii trei ani.



"Dorim să reamintim că Dunărea face parte din patrimoniul comun al Europei", a spus Carl Manzano, directorul parcului natural austriac Donau-Auen şi, totodată, purtătorul de cuvânt al proiectului Danubeparks.

Cel mai lung fluviu european şi arteră comercială de mare importanţă, Dunărea este ameninţată de prejudiciile aduse de traficul fluvial şi de industrializarea râurilor sale, potrivit Danubeparks.

Fiecare parc natural va desemna un responsabil de proiect, rolul său fiind de a coordona cooperarea cu parcurile-partenere. Un alt domeniu unde se fac planuri de colaborare este ecoturismul. Statele participante sunt: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Serbia, Bulgaria şi România. La program nu participă Moldova şi Ucraina, şi ele state riverane Dunării.

×
Subiecte în articol: verde!