x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Triplă crimă la Săcele

Triplă crimă la Săcele

de Libiu Mateescu    |    25 Iun 2008   •   00:00
Triplă crimă la Săcele

CARNAGIU ● Victimele au fost măcelărite cu toporul
Cadavrele a doi bărbaţi şi al unui copil au fost aruncate în haznaua unei case după ce au fost căsăpite cu toporul. Presupusul suspect se pare că este chiar fiul uneia dintre victime, proaspăt întors din Ungaria după o perioadă de detenţie.



CARNAGIU ● Victimele au fost măcelărite cu toporul
Cadavrele a doi bărbaţi şi al unui copil au fost aruncate în haznaua unei case după ce au fost căsăpite cu toporul. Presupusul suspect se pare că este chiar fiul uneia dintre victime, proaspăt întors din Ungaria după o perioadă de detenţie.

O triplă crimă a fost descoperită luni seara în Municipiul Săcele, cînd trei cadavre au fost găsite de poliţişti în haznaua unei case. Gheorghe Vrabie de 60 de ani, Ion Rotaru de 35 de ani, şi copilul Bogdan Mihai Rotaru, de doar 13 ani, au fost omorîţi cu un topor de bucătărie. Culmea este că principalul suspect se pare că este chiar fiul bătrînului ucis, Ştefan Vrabie, de 35 de ani, bun prieten şi cu Ion Rotaru. Măcelul s-a produs în urmă cu o săptămînă, primul fiind omorît Gheorghe Vrabie, proprietarul casei şi cel care avea grijă de copil, celelalte două victime fiind căsăpite acum cinci zile. Totul a început atunci cînd suspectul a venit la tatăl său, după o perioadă de detenţie în Ungaria, unde a fost închis pentru tîlhărie. Revenind în ţară cu o mare sumă de bani, presupusul criminal a plănuit să plece în Grecia cu Ion Rotaru, dar şi cu copilul, unde îi aştepta concubina sa, Otilia, mama copilului şi fostă soţie a tînărului Rotaru. Aceasta plănuia să-l încredinţeze pe micul Bogdan Mihai tatălui său natural, mai ales că acesta avea o strînsă relaţie de prietenie cu presupusul ucigaş. Complicata situaţie familială s-a sfîrşit cu un carnagiu, se pare, în urma unui conflict, iar victimele, după ce au fost măcelărite cu toporul, au fost aruncate în hazna, doar cu lenjeria intimă, împreună cu diverse lucruri, fotografii, feţe de pernă şi cearşafuri, toate pline de sînge, ca şi interiorul locuinţei unde s-a produs grozăvia. Cadavrele prezentau urme de violenţă la nivelul capului.

POSIBIL ORICE. Poliţiştii au ajuns la locul faptei în urma unei sesizări venite din partea unui cetăţean care nu-şi mai văzuse de cîteva zile vecinul. Cazul a fost imediat preluat de procurorii braşoveni, care şi-au declinat apoi competenţa în favoarea Parchetului de pe lîngă Tribunalul de Minori, pentru elucidarea omorului fiind solicitaţi şi criminaliştii Institutului Naţional de Criminalistică. Procurorul de caz, Dănuţ Aldea, a declarat că "avem şi un principal suspect dar lucrăm la probarea acestui lucru, timp în care urmărim şi alte piste. Nu ne grăbim pentru că este posibil orice, luăm în calcul toate variantele. Mîine vom avea mai multe date" a spus procurorul. Între timp au fost organizate filtre pe şosele iar suspectul a fost dat în urmărire generală.

Mama lui Bogdan Mihai a anunţat şi ea că ar fi primit ameninţări cu moartea de la concubinul ei, principalul suspect al crimei, probabil pentru a păstra tăcerea cu privire la situaţia lor familială.

×
Subiecte în articol: observator