x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tronsonul Cernavodă - Megidia va avea constructor în luna august.

Tronsonul Cernavodă - Megidia va avea constructor în luna august.

de Iulia Barbu    |    27 Mai 2011   •   12:17

Ministerul Transporturilor va lansa saptamana viitoare licitatia pentru proiectarea si executia tronsonului de autostrada Cernavoda-Medgidia, tronson parasit de compania franceza Colas in luna aprilie. Autoritatile spera ca vor semna contractul pentru demararea lucrarilor in luna august. Finalizarea tronsonului va costa intre 500 si 700 milioane lei, fara TVA.

''Vor avea la dispozitie trei luni pentru proiectare si 12 luni pentru executie, astfel incat la anul, probabil, vom circula pe autostrada pana la Constanta", a declarat, vineri, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, la o vizita pe santierul autostrazii Bucuresti-Constanta. Ministrul a precizat ca firma castigatoare va trebui sa prezinte la inceputul lucrarii sase termene intermediare de executie: "Daca nu vor respecta fiecare termen, vor avea de platit penalizari de 500.000 euro, la care se adauga 0,1% din valoarea contractului pentru fiecare zi de intarziere".

Anca Boagiu a spus ca pana la finele lunii iunie soferii vor putea circula pe o banda de sens, pe segmentul de 14 kilometri, dintre Basarabi si Constanta, al tronsonului Medgidia-Constanta, in lungime de 30 kilometri.

Pe traseul tronsonului Medgidia-Constanta, arheologii au descoperit un cimitir, datand din jurul anului 1100, in zona Valu lui Traian. Ministrul a spus ca arheologii au termen pana la 5 iunie pentru a muta situl de pe traseu, astfel incat lucrarile la autostrada sa poata continua.

×