x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trosca a ajuns adjunctul Poliţiei Române

Trosca a ajuns adjunctul Poliţiei Române

de Petru Zoltan    |    09 Ian 2009   •   00:00

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Oprea, a stabilit noua conducere a Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). Şefia instituţiei i-a revenit chestorului de poliţie Petre Tobă, care ocupa funcţia de adjunct al IGPR încă din data de 18 octombrie 2007.



Însă, comisarul şef de poliţie Florin Trosca a revenit de pe meleagurile străine, tocmai în funcţia de inspector general adjunct al Poliţiei Române. El a fost numit în funcţie de către actualul ministru de interne Gabriel Oprea. Până la data de 1 aprilie 2008, Trosca a deţinut şefia Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Ilfov, după care a fost trimis în misiune permanentă pentru doi ani la Ambasada României la Haga.

CAZ EŞUAT. Ziarul nostru i-a solicitat demisia lui Trosca pentru că, la o lună de la producerea unui accident de circulaţie în care un om şi-a pierdut viaţa şi a fost abandonat într-o lizieră pe malul rîului Argeş, punea la îndoială existenţa accidentului. Printr-un comunicat remis cotidianului nostru, ca reacţie la dezvăluirile noastre privind ziua în care a avut loc accidentul, Trosca susţinea că victima, Aurică Matei, nu a mai fost văzută începînd cu data de 5 decembrie 2006. Mai mult, ca să îşi apere subordonaţii, comisarul-şef Florin Trosca l-a făcut mincinos pe martorul-cheie al accidentului, Militaru Paul. De asemenea, comisarul-şef Florin Trosca şi-a arogat, în numele IJP Ilfov, rezolvarea cazului, deşi cunoştea foarte bine că localizarea criminalului a fost făcută de SRI, şi nu de instituţia pe care o conducea.

×
Subiecte în articol: romania trosca