x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ucisă pentru că a spus adevărul

Ucisă pentru că a spus adevărul

de Paula Anastasia Tudor    |    28 Ian 2010   •   00:00



În seara zilei de 27 ianuarie a.c., un bărbat din Plopeni (Constanţa) şi-a omorât soţia, tăindu-i gâtul cu un briceag.

Ucigaşul este nimeni altul decât Jan Tistu, care a fost la un moment dat suspect principal în cazul  Andreea Dodan, fetiţa de 5 ani dispărută din Plopeni. Cu ocazia cercetărilor, atunci s-a descoperit că acesta îi abuza sexual, de ani de zile, pe doi dintre copiii pe care-i avea în întreţinere şi care-i şi purtau numele, o fetiţă de 7 ani şi un băiat de 13 la acea vreme.

Pentru această acuzaţie a fost arestat preventiv timp de 4 luni,  în decembrie 2005 Tribunalul Constanţa înlocuind măsura arestării preventive cu cea de a nu părăsi localitatea, pe motiv că Tistu Jan suferă de o boală de plămâni şi nu poate supravieţui în condiţii de penitenciar. După ce, în 2007, Tribunalul şi apoi Curtea de Apel Constanţa l-au achitat, procurorii au atacat sentinţele la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care a decis rejudecarea cauzei la Tribunalul Constanţa. În iulie 2009, Tribunalul l-a condamnat pe Tistu la 12 ani de închisoare, însă sentinţa nu a fost definitivă iar acesta a făcut recurs.

Miercuri seară, fiind beat şi supărat pe nevasta căreia îi reproşa că din cauza ei a fost acuzat (în 2005, femeia declarase că l-a văzut abuzându-i pe copii), Tistu i-a tăiat gâtul cu un briceag, după care s-a dus la sora lui care a chemat poliţia. Ucigaşul avea cazier: fusese condamnat, când era încă minor, pentru două furturi, apoi a avut încă trei condamnări pentru furt, tâlhărie şi vătămăre corporală. Din noiembrie 2009, acelaşi individ era cercetat şi pentru jefuirea bisericii din sat.

×
Subiecte în articol: observator