x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Țările UE cu o poziție neutră se opun acordării de garanții de securitate categorice Ucrainei

Țările UE cu o poziție neutră se opun acordării de garanții de securitate categorice Ucrainei

de Redacția Jurnalul    |    29 Iun 2023   •   23:15
Țările UE cu o poziție neutră se opun acordării de garanții de securitate categorice Ucrainei

Țările UE cu o poziție neutră se opun acordării de garanții de securitate categorice Ucrainei, a declarat joi cancelarul austriac Karl Nehammer, relatează Reuters.

"Pentru noi, ca state neutre, este clar că nu putem da astfel de garanții de securitate. Austria, Irlanda, Malta și Cipru au spus clar că au obiecții", a declarat Nehammer înainte de o întâlnire cu alți lideri guvernamentali din UE la Bruxelles.

"Rolul statelor neutre trebuie să fie luat în considerare în mod explicit. Vom discuta cu siguranță acest lucru și vom găsi formulări care să fie acceptabile și pentru noi".

Declarația vine în urma comentariilor făcute joi de Lars Løkke Rasmussen, ministrul danez de externe, într-un interviu acordat Financial Times, în care a declarat că UE nu ar trebui să "coboare ștacheta" pentru aderarea Ucrainei în ceea ce privește corupția și democrația, afirmând că dacă ar face acest lucru ar risca să "aducă instabilitate".

Rasmussen a adăugat că Danemarca a susținut aderarea la UE a Ucrainei, Moldovei, Georgiei și Balcanilor de Vest, dar că "circumstanțele geopolitice" nu justifică să „se treacă” peste reformele de conducere.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ucraina austria ue bruxelles