x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UDMR: Senatul a votat proiectul care dă posibilitatea construirii unor drumuri de ciclism

UDMR: Senatul a votat proiectul care dă posibilitatea construirii unor drumuri de ciclism

07 Iun 2021   •   21:30
UDMR: Senatul a votat proiectul care dă posibilitatea construirii unor drumuri de ciclism

Plenul Senatului a votat luni proiectul care definește drumurile de ciclism și care va da posibilitatea autorităților să construiască astfel de căi de acces între două localități.

Potrivit unui comunicat al UDMR, proiectul de lege inițiat de reprezentanți ai Uniunii introduce o nouă noțiune în sistemul juridic din România: drumul de ciclism.

„Va fi posibilă construirea unor drumuri între două localități, independente de drumurile publice. Astfel se introduce noțiune de drum de ciclism, în locul pistei de bicicletă”, a declarat Turos Lóránd, senator de Satu-Mare, liderul grupului UDMR din Senat.

Senatorul UDMR de Covasna, Fejér László-Ödön, membru în Comisia pentru Transport și Infrastructură, a declarat, în cadrul plenului, că în urma acestor reglementări, instituțiile locale, județene și naționale vor putea construi drumuri pentru cicliști, „care sunt importante atât din punctul de vedere al protejării mediului, cât și pentru o circulație sănătoasă și sigură”.

Propunerea legislativă a fost elaborată de mai mulți reprezentanți ai UDMR, printre care și Tánczos Barna, ministrul Mediului.

Proiectul de lege va fi dezbătut în plenul Camerei Deputaților și va intra în vigoare după promulgarea de către Administrația Prezidențială și publicarea în Monitorul Oficial.

Mediafax

×