Avocaţii acesteia au depus mai multe documente în sprijinul dorinței sale de a nu fi extrădată în România deoarece nu a avut parte de un proces echitabil. Printre argumente se află și faptul că unul dintre judecătorii care au pronunțat sentința nu depusese jurământul ca magistrat dar și o decizie a Curții Constituționale de la București prin care i-ar fi fost anulată pedeapsa.
"Cu toate acestea, autorităţile române fac presiuni pentru extrădarea ei, iar între timp aceasta a primit o serie de ameninţări", au arătat apărătorii Elenei Udrea.
Judecătorii Curții de Apel de la Sofia au invocat o decizie a Curţii de Justiţie a UE cu sediul la Luxemburg prin care sunt obligați să verifice acuzațiile. Instanța a cerut părții române să depună toate documentele și va decide pe 1 sua 8 iunie asupra cererii de extrădare.
Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Ea a fugit din România în ziua pronunțării sentinței și a fost prinsă în Bulgaria, încercând să treacă frontiera în Grecia.
Tribunalul districtual din Blagoevgrad a aprobat punerea în executare a mandatului european şi extrădarea în România. Elena Udrea a atacat cu apel decizia la Curtea de Apel din Sofia.