x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ultima oră! Spania nu mai este pe lista ţărilor din zona galbenă

Ultima oră! Spania nu mai este pe lista ţărilor din zona galbenă

10 Aug 2020   •   20:31
Ultima oră! Spania nu mai este pe lista ţărilor din zona galbenă

Spania nu mai este pe lista pe lista ţărilor din zona galbenă și românii care se întorc de acolo nu mai sunt nevoiţi să stea în carantină sau izolare 14 zile. 

"Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi Hotărârea numărul 39 prin care s-a decis eliminarea Regatului Spaniei de pe lista țărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România.

De asemenea, a fost luată decizia ca instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din zonele de risc epidemiologic ridicat să se adopte prin Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza situației emisă de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și a propunerilor formulate de Institutul Național de Sănătate Publică", scrie într-un comunicat de presă emis de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. 

Persoanele care vin din Spania urmau să fie carantinate la domiciliu, timp de 14 zile, începând de marți, după ce Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a actualizat lista cu țările din Zona galbenă, unde există un risc epidemiologic ridicat din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19.

×