x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE: Un autocar cu 36 de pasageri români s-a răsturnat în Italia. Cel puțin 8 persoane au fost rănite

UPDATE: Un autocar cu 36 de pasageri români s-a răsturnat în Italia. Cel puțin 8 persoane au fost rănite

27 Noi 2016   •   08:48
UPDATE: Un autocar cu 36 de pasageri români s-a răsturnat în Italia. Cel puțin 8 persoane au fost rănite
Sursa foto: http://www.udinetoday.it

UPDATE: Un singur cetăţean român mai este internat în spital în urma accidentului rutier care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică în zona localităţii Porpetto, Italia, ceilalţi şapte cetăţeni români răniţi fiind externaţi, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) pentru Agerpres. 

Ştirea iniţială

Un autocar cu 36 de pasageri români s-a răsturnat sâmbătă seară în apropiere de granița dintre Italia și Slovenia. Potrivit presei locale, 8 români au fost răniți, dintre care unul mai grav. Potrivit Ambasadei României în Italia, consulul general de la Trieste s-a deplasat la locul accidentului, anunță stirile.tvr.ro.

Accidentul s-a petrecut pe autostrada A4, între Latisana și San Giorgio di Nogaro.

În autocarul care aparține firmei Atlassib și care se întorcea din Franța se aflau 36 de pasageri, cetățeni români.

Se pare că în timpul unei manevre de depășire, autocarul a intrat în coliziune cu un jeep al Protecției Civile, care rula în față.

Autocarul a derapat, a ieșit de pe carosabil și s-a răsturnat. La fel și mașina Protecției Civile.

 

La locul accidentului au intervenit mai multe echipaje de pompieri și ale poliției rutiere.

O femeie rănită mai grav a fost transportată imediat la spitalul Santa Maria della Misericordia din Udine. Rănile nu îi pun viața în pericol, precizează presa locală.

Alți 7 răniți au ajuns la spitale din Latisana și Palmanova.

Ceilalți pasageri au fost preluați de un autocar trimis din Padova.

Consulul general de la Trieste, Cosmin Dumitrescu, s-a deplasat la locul accidentului. El s-a aflat în legătură permanentă cu ambasadorul de la Roma și cu Ministerul Afacerilor Externe al României, informează ambasada pe pagina sa de Facebook.

De altfel, ambasada a fost în contact cu conducerea firmei transportatoare, care s-a mobilizat rapid pentru a oferi soluții pasagerilor.

×