x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit la Aerodromul de la Clinceni, pilotul a murit

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit la Aerodromul de la Clinceni, pilotul a murit

03 Iul 2009   •   00:00
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit la Aerodromul de la Clinceni, pilotul a murit

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, vineri seară, la scurt timp de la decolarea de pe Aerodromul de la Clinceni, iar pilotul şi-a pierdut viaţa, patru echipaje de pompieri intervenind pentru stingerea incendiului.

La locul accidentului au fost trimise patru maşini de intervenţie cu apă şi spumă şi două echipaje SMURD.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Cătălin Eftene, a declarat că la locul accidentului au fost trimise două maşini de intervenţie de la ISU Bucureşti, două de la ISU Ilfov şi două ambulanţe SMURD. El a precizat că accidentul a fost anunţat la ora 19.10.

Incendiul a fost stins de pompieri, avionul prăbuşindu-se în apropierea aerodromului Clinceni, pe câmp, şi luând foc la impactul cu solul. Informaţiile iniţiale arătau că avionul s-a prăbuşit pe pista aerodromului.

În urma accidentului şi-a pierdut viaţa pilotul avionului, Mugurel Constantin Uţă, în vârstă de 37 de ani. Acesta era paraşutist militar, tatăl său, Gheorghe Uţă, a fost pilot instructor, în prezent fiind pensionar, iar mama pilotului a fost instructor de paraşutism.

Avionul care s-a prăbuşit este un aparat uşor, de antrenament, care îl avea la bord doar pe pilot. Aparatul este de tip Festival, fiind produs la Aerostar Bacău.

În urmă cu o lună, pe Aerodromul Clinceni a avut loc un alt accident aviatic în care comandantul aerodromului, Mihai Dobre Ţone, şi-a pierdut viaţa.

În 2 iulie 2007, la Aerodromul Clinceni, în timpul unui exerciţiu de paraşutism, sergentul major Eugen Dan Bulac din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române a căzut în gol pe pământ şi a murit, după ce paraşuta nu i s-a mai deschis.

În 4 martie 2007, un mecanic a ajuns cu mâna sfâşiată la Spitalul de Urgenţă Floresca din Bucureşti după ce a fost rănit grav de elicea unui aparat de zbor pe care îl pregătea pentru un mitingul aviatic la Clinceni.

La 24 aprilie 2004, un avion folosit la tractarea planoarelor a avut probleme la decolare şi s-a prăbuşit la scurt timp după ce s-a ridicat de la sol. La bord se aflau pilotul şi un însoţitor, dar nici unul nu a fost rănit în urma incidentului.

Pe 8 mai 2002, un avion de tip Extra 300 L, care era pregătit pentru a ieşi la zbor în ziua următoare, a fost cuprins de flăcări în timpul efectuării unor lucrări de întreţinere şi alimentare cu combustibil.

În 4 mai 2001, un avion tip Zlin 726 al Aeroclubului României (AR) s-a prăbuşit, la scurt timp după decolarea de pe aerodromul "Aurel Vlaicu" din Clinceni, în accident pierzându-şi viaţa cele două persoane care se aflau la bord.

Mediafax
×
Subiecte în articol: observator clinceni