x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un gigant din industria farma va plăti 55 de milioane de dolari unei femei care s-a îmbolnăvit de cancer din cauza produselor sale

Un gigant din industria farma va plăti 55 de milioane de dolari unei femei care s-a îmbolnăvit de cancer din cauza produselor sale

04 Mai 2016   •   19:10
Un gigant din industria farma va plăti 55 de milioane de dolari unei femei care s-a îmbolnăvit de cancer din cauza produselor sale

55 de milioane de dolari este suma pe care va trebui să o plătească gigantul din industria farmaceutică, Johnson & Johnson, unei foste cliente care, în urma utilizării produselor cu talc ale companiei, s-a îmbolnăvit de cancer.

Gloria Ristund, 62 de ani, din Dakota de Sud,  a folosit timp de câțiva ani cosmeticele pentru îngrijire intimă produse de Johnson & Johnson și astfel, a dezvoltat o formă de cancer a ovarelor.

Femeia a fost supusă unei operații de histeroctomie (îndepărtare a uterului), dar și altor numeroase proceduri și terapii pentru combaterea acestei boli. Costurile tratamentului s-au ridicat la 174.000 de dolari.

Din fericire, intervențiile medicale au ajutat-o să iasă învingătoare din lupta cu boala, dar după tratament a hotărât să acționeze în instanță compania care i-a cauzat problema, solicitând suma de 55 de milioane de dolari ca despăgubire.

Judecătoria din Missouri i-a dat câștig de cauză, cerând gigantului J&J să îi plătească 5 milioane de dolari daune compensatorii și 55 de milioane de dolari daune punitive.

Potrivit Gaceta.es, În luna februarie a anului trecut, compania Johnson & Johnson a fost condamnată să plătească 72 de milioane de dolari familiei unei alte femeii care a murit de cancer din cauza produselor sale de îngrijire.

Cercetătorii de la Școala Medicală Pittsburgh au publicat în 2005 un studiu în care atrăgeau atenția asupra faptului că femeile care evită talcul în rutina de îngrijire intimă sunt mai puțin predispuse să dezvolte cancer ovarian.

×