x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un nou proiect eolian în Dobrogea

Un nou proiect eolian în Dobrogea

de Alexandru Nastase    |    02 Aug 2010   •   00:00

Dobrogea va avea un nou parc eolian, construit prin intermediul unui parteneriat româno-austriac, potri­vit unui proiect aflat în dezbatere pu­blică pe site-ul Ministerului Mediului şi Pădurilor.

Proiectul presupune amplasarea a 43 de turbine eoliene cu o capacitate totală de până la 201MW în apropierea comunei Casimcea, judeţul Tulcea. Energia electrică anuală netă estimată a fi produsă prin activitatea proiectului este de apro­ximativ 608 GWh, când acesta va fi complet operaţional.

Începerea lucrărilor de construcţie a parcului eolian este estimată pentru iunie 2011, iar exploatarea acestuia este programată pentru ianuarie 2012. Proiectul este dezvoltat de SC Alpha Wind SRL şi SC CAS Regenerabile SRL, cu capital austriac, prin intermediul mecanismului de Implementare în Comun (JI).

Potrivit do­cumentului aflat în dezbatere pu­blică, proiectul eolian de la Casimcea va dispune de 43 de turbine de ultimă generaţie, cu o putere de 2,3 MW pe turbină. Energia electrică va fi introdusă în reţea la o nouă staţie de tran­sformare de 400/110kV, amplasată la vest de satul Rahman, care va fi construită de dezvoltatori.

Studiile efectuate de dezvoltatorii proiectului arată că, prin înlocuirea producerii de energie electrică pe bază de combustibili fosili, din reţeaua electrică naţională se vor reduce aproximativ 560.124 t de CO2 pe an. 

×
Subiecte în articol: verde!