x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un obiect neidentificat s-a lovit de Jupiter

Un obiect neidentificat s-a lovit de Jupiter

de Corina Andriuta    |    04 Iun 2010   •   00:00
Un obiect neidentificat s-a lovit de Jupiter

Anthony Wesley şi Christopher Go, doi astronomi amatori care urmăreau Jupiter, au fost primii care au semnalat incidentul, dar şi care l-au fotografiat şi filmat.



În noaptea de 3 spre 4 iunie de planeta  Jupiter s-a lovit un corp ceresc neidentificat, relatează Space Weather.com, citat de lenta.ru. Impactul a avut loc la ora 20:31 minute. În momentul ciocnirii dintre planeta gigant cu corpul neidentificat, în emisfera sudică a planetei a apărut o puternică lumină albă, semn al unei explozii extrem de puternice. Imediat ce evenimentul a fost anunţat, mai mulţi astronomi de renume şi-au capacitat activitatea doar pe acest incident. Chiar şi aşa, specialiştii nu pot emite în acest moment o ipoteză credibilă faţă de ceea ce s-a întâmplat în urmă cu câteva ore pe Jupiter.

Acesta este al doilea incident doar în ultimul an, în care pe Jupiter cad corpuri cosmice. Pe 19 iulie 2009 pe planetă a mai căzut un asteroid destul de important ca dimensiune.Chiar dacă astronomii nu au surprins  momentul impactului deoarece "Planeta roşie" nu era poziţionată spre Terra, astronomii au putut declara că în iurma impactului pe planetă a apărut o imensă pată neagră.

×
Subiecte în articol: observator