x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un reprezentat al EMA confirmă existența unei legături între vaccinul AstraZeneca și cazurile de tromboze

Un reprezentat al EMA confirmă existența unei legături între vaccinul AstraZeneca și cazurile de tromboze

06 Apr 2021   •   12:58
Un reprezentat al EMA confirmă existența unei legături între vaccinul AstraZeneca și cazurile de tromboze
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Un reprezentat al Agenției Europene a Medicamentului (EMA) a confirmat existența unei legături între vaccinul AstraZeneca și cazurile de tromboze observate după administrarea serului.

„Putem de acum să o spunem, este clar că există o legătură cu vaccinul. Totuşi, nu ştim deocamdată ce cauzează reacţia (...) Pentru a rezuma, în următoarele ore vom spune că există o legătură, dar va trebui să înţelegem şi cum aceasta se produce", a afirmat Marco Cavaleri, coordonatorul strategiei pentru vaccinuri din cadrul EMA, pentru cotidianul Italian Il Messaggero, citat de Medical Xpress.

Oficialii EMA urmează să se întâlnească între 6 și 9 aprilie pentru a discuta problema.

„Încercăm să obținem o imagine precisă a ceea ce se întâmplă, să definim precis acest sindrom datorat vaccinului (...) în rândul persoanelor vaccinate există un număr de cazuri de tromboze cerebrale mai mare decât ne-am aștepta în rândul persoanelor tinere”, mai precizat Cavaleri.

Suspiciuni în legătură cu posibile efecte secundare grave în rândul persoanelor imunizate cu AstraZeneca au început să apară în urmă cu câteva săptămâni, fapt ce a dus la suspendarea administrării serului în mai multe state la jumătatea lunii martie.

Totuși, vaccinările cu AstraZeneca au reînceput după ce EMA a anunțat că vaccinul este „sigur și eficient”.

×