x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un specialist analizează solicitarea României privind ajutorul Uniunii Europene: Rușinos

Un specialist analizează solicitarea României privind ajutorul Uniunii Europene: Rușinos

05 Oct 2021   •   17:03
Un specialist analizează solicitarea României privind ajutorul Uniunii Europene: Rușinos
Sursa foto: Sursa: Facebook

Medicul Octavian Jurma consideră că solicitarea României privind ajutorul Uniunii Europene în timpul crizei COVID este un demers rușinos deoarece autoritățile române au refuzat să ia măsuri dure. Este la fel ca atunci când ajutăm un cerșetor adult și sănătos, spune specialistul.

 

 

Epidemiologul Octavian Jurma îi critică pe politicieni deoarece au ales „să suspende spitalele pentru 30 de zile și nu cârciumile” și spune că în lipsa unor măsuri dure situația se va agrava.

De aceea, este rușinos să cerem ajutorul partenerilor din UE, consideră specialistul român.

„E rușinos [și vor evita] să cerem ajutorul europenilor care se află într-o situație atât de bună tocmai pentru europenii au făcut exact ce refuzăm noi să facem și au stat luni de zile într-o carantină inimaginabilă la noi și s-au vaccinat într-un număr inimaginabil pentru noi. Ei au plătit prețul pe care noi refuzăm să îl plătim în continuare dar nu ne rușînăm să pretindem că facem ce fac ei și deci merităm ce merită ei. E că și cum greci ne-ar fi chemat în ajutor doar să le tratăm arșii, nu să le stingem incendiul”, a scris Octavian Jurma pe Facebook.

Specialistul mai consideră că românii vor fi ajutați de UE așa cum este ajutat un „cerșetor adult și sănătos”.

„Europenii însă își vor înfrânge dezgustul și ne vor ajuta exact cum ajutăm și noi un cerșetor adult și sănătos, care evident ar putea să muncească, dar umanismul te împiedică să treci mai departe pentru că vezi că are un copil în brațe cu care te șantajează emoțional. Cel mai util gest de umanism în acest moment ar fi să procedăm că britanicii în 1939 și să îi rugăm să ne adăpostească copiii în școlile și familiile lor până când trece urgia în România. Noi, adulții, trebuie să rămânem în mijlocul focului și să plătim solidar prețul prea mare pentru marea relaxare”, a tras concluzia Octavian Jurma.

România cere ajutorul Uniunii Europene pentru achiziționarea Tocilizumabum, un medicament folosit de bolnavii COVID 19. Solicitarea statului român privind activarea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene apare după ce compania care produce medicamentul a anunțat că nu poate respecta contractul.

 

×
Subiecte în articol: Octavian Jurma