x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un specialist desființează măsurile anti COVID: Guvernul să își accepte incompetența în comunicare

Un specialist desființează măsurile anti COVID: Guvernul să își accepte incompetența în comunicare

04 Ian 2022   •   12:00
Un specialist desființează măsurile anti COVID: Guvernul să își accepte incompetența în comunicare

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș critică măsurile anti-COVID analizate de Guvern. Ar fi trebuit adoptate în luna decembrie, iar Guvernul ar trebui să își accepte incompetența în comunicare, susține Cherecheș.

Expertul în sănătate publică consideră că măsurile ar fi trebuit discutate și adoptate în luna decembrie, nu acum. Răzvan Cherecheș critică și modul în care se desfășoară vaccinarea populației și testarea elevilor în școli.

„Continuarea vaccinării la actualul ritm nu va avea efectul așteptat - este nevoie de restabilirea încrederii în autorități (efect pe termen lung) sau utilizarea sentimentului de frică în fața valului 5 (efect pe termen scurt). Testele în școală s-au dovedit un mare eșec - nu avem nicio evaluare care să demonstreze că au contribuit la reducerea valului 4 și că ar ajuta la valul 5”, a explicat Răzvan Cherecheș, pe Facebook.

Alte critici vizează certificatul verde și modul în care guvernanții comunică măsurile anti-COVID.

„Accesul neîngrădit la muncă ar trebui să fie una dintre priorități - combinat cu măsuri de protecție (costurile economice, sociale și de sănătate vor fi mari pentru populația vulnerabilă). Guvernul ar trebui să își accepte incompetența în comunicare (vezi clipurile cu Rafila și Câmpeanu) și să apeleze la profesioniști cu un buget semnificativ”, a adăugat Cherecheș.

Expertul crede că alte măsuri ar fi ajutat la controlul valului 5. Pe listă sunt școala online până pe 17 ianuarie, măști FFP2 gratuite pentru toți elevii și profesorii și vaccinarea obligatorie pentru personalul medical și școlar.

De asemenea, Cherecheș consideră că introducerea certificatului verde obligatoriu pentru toate locurile de muncă este o idee neinspirată și susține că mai degrabă ar ajuta aplicarea fermă a certificatului pentru toate spațiile publice neesențiale, inclusiv pe străzi după ora 20:00.

În plus, specialistul în sănătate publică militează pentru anunțarea unui plan clar de restricții de mișcare, în funcție de rata de incidență la 3 zile și nu la 14 zile cum este în prezent.

Amânarea unei decizii până când situația va fi dramatică va duce inevitabil la mii de morți evitabile, nemulțumire socială și costuri economice mari, este concluzia lui Răzvan Cherecheș.

(sursa: Mediafax)

×