Realizatoarea longevivei emisiuni - “Tezaur folcloric” - , Marioara Murărescu, s-a stins din viaţă, la 66 ani, în noaptea de joi spre vineri, după o lungă bătălie cu o boală nemiloasă. Cei care au cunoscut-o, dar şI cei care o ştiau doar din emisiunea pe care o realiza la postul public de televiziune, i-au putut aduce un ultim omagiu, o lumânare şI o floare, la capela Bisericii Doamna Oltea. Luni, la ora 12:00, Marioara Murărescu va fi adusă, pentru ultima oară, la Televiziunea Română, acolo unde a lucrat vreme de 42 de ani. La ora 19:00, sicriul cu trupul neînsufleţit al realizatoarei TV va fi dus la Biserica Mănăstirii Cernica unde marţi, începând cu ora 11:30, va avea loc slujba de înmormântare. Marioara Murărescu se va odihni întru veşnicie alături de părinţii săi, în cimitirul Cernica.
Plecarea grăbnică la ceruri a Marioarei Murărescu este regretată de cei care au cunoscut-o.
Theodora Popescu, realizator de emisuni folclorice: “Regret sincer moartea ei, ar fi meritat să mai trăiască... Am fost colege atâţia ani... Eu şI Marioara Banu transmiteam în direct, încă nu apăruse magnetoscopul. Marioara Murărescu a avut norocul să lucreze la Televiziunea Română după ce au apărut mijloacele de înregistrare a imaginii şI a sunetului. În felul acesta, alături de alţi colegi, a lăsat în videoteca Televiziunii înregistrări de valoare. Dumnezeu s-o ierte şI s-o odihnească!”
Elise Stan, etnomuzicolog, realizator de emisiuni folclorice: “ Marioara Murărescu era un veritabil profesionist de televiziune. Din păcate, într-un scurt timp, Televiziunea Română a pierdut doi oameni de valoare: Titus Munteanu şI Marioara Murărescu. Ambii ar fi avut multe proiecte de pus în pagină, spre bucuria tuturor oamenilor. Marioara Murărescu nu a făcut rabat la calitate. Iubită de unii şI contestată de alţii, era o persoană exigentă, în primul rând cu sine însăşi, şI apoi cu fiecare moment pe care îl pregătea. Lucrul acesta s-a văzut de-a lungul celor 32 de ani în care a realizat emisiunea “Tezaur folcloric”. Datorită Marioarei Murărescu, foarte multe filmări-document se află în arhiva de televiziune: cântece, jocuri, oameni care nu mai sunt, filmări nepreţuite despre tradiţiile româneşti...
Eu am avut un deosebit respect pentru Marioara. Pe mine m-a botezat tatăl ei, care era preot la Biserica Sf. Gheorghe de pe Calea Plevnei. Naşul meu era dascăl la această biserică... Dumnezeu s-o odihnească!”