Mii de copii dispar în fiecare an, uneori chiar de lângă părinţii şi fraţii lor. Nimeni nu mai ştie nimic de ei. Numai anul trecut au dispărut în România aproape 3.000 de copii. Dintre aceştia, mai mult de jumătate nu au fost găsiţi nici până acum. Ultimele statistici arată că cei mai mulţi copii care dispar sunt băieţi.
În România dispar în medie câte trei copii pe zi, anunţă Antena3. Cei mai mulţi dintre ei au vârste cuprinse între 11 şi 18 ani, indică Statisticile Poliţiei Române care arată că 95% din cei aproape 3.000 de copii dispăruţi anul trecut au plecat de bunăvoie.
În dosarele Poliţiei sunt peste 300 de cazuri nerezolvate, unele de ani buni. Spre exemplu, în judeţul Gorj, de la începutul anului şi până acum, 73 de copii au ales să plece de acasă. Au avut însă noroc şi au fost găsiţi la timp de poliţişti.
Mulţi dintre minori pleacă la şcoală, iar la sfârşitul orelor nu mai revin acasă. De cele mai multe ori deciziile copiilor sunt inexplicabile pentru părinţi.
Deşi părinţii pot fi amendaţi pentru că nu îşi supraveghează copii, până în acest moment poliţiştii nu au aplicat nici o sancţiune. Din nefericire nu toţi copiii au norocul să fie găsiţi la timp. Un caz cutremurător a fost cel al unui copil de 7 ani dispărut de la o pensiune din staţiunea Rânca. Minorul a fost găsit după aproape o lună de la dispariţie, mort, la 8 kilometri de locul din care plecase. Trupul copilului fusese sfâşiat de animalele sălbatice.
Citește pe Antena3.ro