x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE Greva la CFR s-a încheiat. Traficul feroviar va fi reluat în cursul zilei

UPDATE Greva la CFR s-a încheiat. Traficul feroviar va fi reluat în cursul zilei

16 Ian 2020   •   14:14
UPDATE Greva la CFR s-a încheiat. Traficul feroviar va fi reluat în cursul zilei
Sursa foto: Victor Stroe

Angajaţii Societăţii Comerciale Reparaţii Locomotive (SCRL) au încetat greva şi au reluat lucrul în toate secţiile, joi după ora 12:00, după ce conducerea companiei CFR Călători a semnat contractul de mentenanţă cu SCRL, a declarat directorul SCRL, Cristian Coconaşu.

"Începând cu ora 12:00, s-a reluat activitatea de reparaţii din SCRL în toate secţiile. Contractul de mentenanţă a fost semnat. Traficul ar trebui să se normalizeze în cursul zilei de astăzi. Nu vor fi probleme, toate locomotivele care sunt în secţii vor fi reparate, ca să nu fie probleme pe partea de asigurare de material rulant de tracţiune", a precizat directorul Societăţii Comerciale Reparaţii Locomotive.

La rândul său, prim-vicepreşedintele Sindicatului Naţional Solidaritatea 2012, Ionel Savin, a confirmat că angajaţii SCRL au încetat greva, după ce compania CFR Călători a semnat contractul de mentenanţă cu SCRL.

"S-a semnat contractul de mentenanţă cu CFR Călători, iar începând cu ora 12:00 s-a reluat lucrul în toate secţiile SCRL", a precizat prim vicepreşedintele Sindicatului Naţional Solidaritatea 2012.

întâlnirea de joi dintre conducerea companiei CFR Călători şi reprezentanţii angajaţilor Societăţii Comerciale de Reparaţii Locomotive (SCRL) Braşov a avut loc la solicitarea ministrului de resort, Lucian Bode.

"Dialogul este singura cale de rezolvare a problemelor pe care le aveţi. În lipsa dialogului, problemele nu se rezolvă de la sine iar starea de conflict poate escalada. De aceea vă solicit să discutaţi până când veţi găsi o soluţie de compromis. Trebuie să vă gândiţi în permanenţă că prestaţi un serviciu public şi orice întârziere sau anulare de tren îi afectează în primul rând pe români. Nu uitaţi că sunteţi aici să găsiţi soluţii iar acest lucru trebuie să îl faceţi cât mai repede. Normal era să nu ajungeţi în această situaţie, normal era să vă rezolvaţi rapid orice divergenţă" le-a transmis ministrul Transporturilor celor două părţi implicate în conflictul de muncă.

AGERPRES

ȘTIREA INIȚIALĂ Circulația trenurilor este grav afectată de greva angajaților Societății Reparațiilor de Locomotive. CFR Călători a anulat 19 trenuri, deoarece nu are suficiente locomotive. Protocolul prevede ca locomotivele să intre în revizie odată la trei zile, iar din cauza grevei aceste revizii nu se mai fac, scrie Antena 3.

În această dimineață au intrat în grevă în jur de 1300 de persoane, de angajați ai SCLR. Vorbim de proteste în depourile Iași, Suceva, Cluj, Timișoara, Arad, Pitești, București, Ploiești, Galați și Brașov. 

Dacă locomotivele care nu trec la aceste revizii, practic locomotivele nu pot fi scoase pe teren, e ilegal. Ca prim efect au fsot anulate cele 19 trenuri. Rutele unde sunt anulări: nu mai circulă trenul Suceava Nord-Pașcani, Buzău-București Nord și câteva trenuri pe zona Galați, Buzău și Roșiori.

Antena 3 a încercat să ia legătura cu conducerea CFR, însă până acum nu s-a dat niciun răspuns.

×
Subiecte în articol: CFR calatori